Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Garfield

Garfield: The Movie

Nem láttuk.
40% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2004. június 11.
Magyarországi premier: 2004. augusztus 26.

Manapság nagy divat a képregényfeldolgozás, de hogy a hírhedt Garfield-kockák megfilmesítése miféle ihlet alapján pattanhatott ki a producerek fejéből, az komoly rejtély. A Scooby-Doo mozik mérsékelt sikere és a Garfield élőszereplős változatának már régóta látható teasere, illetve trailere után kérdéses a mozi több tíz millió dollárnyi bevétele, de az szinte biztos, hogy gyerekek millióit fogja boldoggá tenni a lusta és falánk narancsszín bundájú cicus kalandja Ubul-lal (2004 augusztusának vége felé a Box Office 25. helyén tanyázva a 73m $-nál tartott, szemben a közel 85m $-os költségekkel!).

A történet ott kezdődik, hogy Jon Arbuckle (Breckin Meyer - Cool túra), Garfield gazdája egy nap Ubullal, a kedves és aranyos, de kissé butuska kutyával állít haza, akinek jelenléte hős cicánk eddigi életvitelét teljes mértékben felborítja. Miközben Ubul körül forog a világ, Garfield igyekszik megkeseríteni sorsát ott, ahol és ahogy csak tudja, de mint ahogy az már egy képregényben lenni szokott, mindig azon csattan az ostor, aki a markolat végén álldogál. Aztán egyik nap Ubult elrabolják, Garfield-ot bűntudata pedig mardosni kezdi, és kiderül, hogy a kandúrnak mégis vajból van a szíve: az ugató négylábú nyomába ered.

A filmben a komputeranimációval életre keltett és eredetileg Bill Murray (Elveszett jelentés), magyarrul Till Attila hangján megszólaló Garfield mellett feltűnik még Jennifer Love Hewitt (Tudom, mit tettél tavaly nyáron), mint a csinos és kedves állatorvosnő, akinél Jon minden nőcsábász praktikáját beveti, de hogy sikeresen-e, azt így a képregény és a hollywood-i szirupok alapján nehéz lenne egyértelműen megmondani. Garfield-dal ellentétben Ubult egy hús-vér négylábú kelti életre, ami észrevehetően szétmosta a határokat CGI és a valóság között.

A képregényrajzoló Jim Davis által kitalált Garfield-ot füzetein kívül már a tv-ben is láthattuk pár éve, méghozzá rajzfilmben.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: tufee

Rendezte:
Peter Hewitt

Forgatókönyv:
Joel Cohen és Alec Sokolow

Operatőr:
Dean Cundey

Vágó:
Peter E. Berger

Zene:
Christophe Beck

Szereplők:
Breckin Meyer, Jennifer Love Hewitt, Bill Murray, Stephen Tobolowsky, Debra Messing, Alan Cumming, Geoffrey Gould

Műfaj:
vígjáték, családi

Játékidő:
80 perc

Ország:
USA

Gyártó:
20th Century Fox

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek