Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Galaxy Quest - Galaktitkos küldetés

Galaxy Quest

Nem láttuk.
80% / 1 olvasó
Amerikai premier: 1999. december 25.
Magyarországi premier: 2000. július 20.
Magyarországi DVD premier: 2001. október 31.

A terem zsúfolásig tele űrhajósokkal és űrlényekkel. Mindenki a Protector űrhajó elszánt legénységét várja a színpadra. Talán egy csillagközi űrtalálkozón vagyunk? Nem. A színfalak mögött a már rég nem futó, de rajongóik körében még mindig hihetetlenül népszerű Galaxy Quest tévésorozat elfásult szereplői várják, hogy elmondhassák szokott szövegüket, és dedikálják fényképeiket, majd felvegyék gázsijukat, amiből a következő konferenciáig kihúzzák valahogy.

Ám ma a jelmezes rajongók közt van néhány fura figura is. Űrlényeknek öltöztek, és kétségbeesetten kérik Taggart kapitányt (Tim Allen), hogy mentse meg népüket a gonosz Sarristól…

És a haknizó csepűrágók életébe kis változatosságot hoz a másnap. Átsuhannak a világűrön egy zselészerű burokban, a thermiánok űrhajóján találják magukat, menekülniük kell a sziklaszörny elől, szembe kell szállniuk az öreg “Homárfejjel”, és meg kell fejteniük az Omega 13 titkát… És ami a lényeg: újra övék a főszerep!

A DreamWorks látványos, 45 millió dollárból készült scifi-paródiája 1999. karácsonyán került a mozikba, és egészen 71 millió dolláros bevételig menetelt.

Rendezte:
Dean Parisot

Forgatókönyv:
David Howard, Robert Gordon

Operatőr:
Jerzy Zielinski

Vágó:
Don Zimmerman

Zene:
David Newman

Szereplők:
Tim Allen, Sigourney Weaver, Alan Rickman, Tony Shalhoub, Sam Rockwell, Daryl Mitchell, Enrico Colantoni, Patrick Breen, Missi Pyle, Justin Long

Műfaj:
vígjáték, sci-fi, kaland

Játékidő:
102 perc

Ország:
USA

Gyártó:
DreamWorks

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hubay József kritikája
2004. február 4.

"Az elejétől a végéig harsány klisévonulatok hosszú sora, amik egyben önmagukat, pontosabban a televíziós sci-fi sorozatokat és a hozzájuk kapcsolódó kultuszt parodizálják, gúnyolgatják kicsínykét. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek