Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Fűrész

Saw

100% / 1 szerkesztő
60% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2004. október 8.
Magyarországi premier: 2005. február 3.
Magyarországi DVD premier: 2006. október 31.

Egy fiatal férfi, Adam (LEIGH WHANNELL) mikor felébred, leláncolva találja magát egy régi,  föld alatti kamrában. Szemben vele szintén le van láncolva egy másik fogoly, Dr. Lawrence Gordon (CARY ELWES). Kettejük közt van egy vérben fürdő hulla, kezében egy .38-as kaliberű pisztollyal. Egyikőjük sem tudja, miért rabolták el őket.

Egy kazettában viszont utasításokat találnak, amely szerint Dr. Gordonnak meg kell ölnie Adamet 8 órán belül. Ha nem teszi meg, mindketten meghalnak, ráadásul Dr. Gordon felesége, Alison (MONICA POTTER), és lányuk is búcsút inthet az élők sorának.

Az események igencsak hasonlítanak egy sorozatgyilkos műveihez, Dr. Gordon pedig rájön, ő és Adam a következő áldozatok, így mihamarabb ki kell találniuk valamit a pszichopata zseni ellen. A gyilkos figyelt minden részletre, és mindössze két fűrészt hagyott hátra - azok viszont túl gyengék, hogy elvágják a bilincset, de pont jók egy ember lemészárlásához.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: crayne

Rendezte:
James Wan

Forgatókönyv:
Leigh Whannell

Operatőr:
David A. Armstrong

Vágó:
Kevin Greutert

Zene:
Charlie Clouser

Szereplők:
Tobin Bell, Cary Elwes, Danny Glover, Ken Leung, Dina Meyer, Monica Potter, Shawnee Smith, Leigh Whannell

Műfaj:
horror

Játékidő:
100 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Lions Gate

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hubay József kritikája
2005. február 6.

"Szokták olykor mondani, hogy gyenge idegzetűeknek nem ajánlott. Ez általában csak figyelemfelkeltés, hogy lesz vér, meg gyilok, szóval fröcsögés. Viszont most én mondom innen, a szúrós szemüveg mögül, hogy a túlontúl cizellált lelkűek inkább kerüljék el ezt a filmet. De komolyan..."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek