Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Füles

Scoop

70% / 1 szerkesztő
65% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2006. július 28.
Magyarországi premier: 2006. november 30.
Magyarországi DVD premier: 2007. június 25.

A napokban elhunyt angol újságírót, Joe Strombelt (Ian McShane) éppen gyászolják kollégái, nem sejtve, hogy a szerencsétlen zsurnaliszta félúton ragadt élet és halál között. Joe-nak ugyanis még küldetése van: le kell lepleznie a Londonban garázdálkodó rejtélyes tarot kártyás gyilkost.

De hogyan is tehetné ezt, ha fizikailag már nem is létezik? Itt jön a képbe Sondra Pransky (Scarlett Johansson), a nagyon is élő amerikai egyetemista lány, aki újságírást tanul, s londoni barátait érkezett meglátogatni. Egy másik amerikai, a bűvész Sid Waterman (Woody Allen) előadását nézve meghökkenve veszi észre, hogy egyedül ő képes látni és hallani Joe-t. A félig-meddig néhai zsurnaliszta élete fülesét adja a céltudatos lánynak, aki egyből a sztori után veti magát, veszélyes kalandja során pedig Sid lesz segítőtársa.

A nyomozás Sondrát egy jólfésült angol arisztokrata (Hugh Jackman) karjaiba vezeti, s a lány azt hiszi, élete nagy románca vette kezdetét. Szép lassan azonban egyre erősödik benne a gyanú, hogy új szerelme talán maga az egyre inkább veszélyessé váló nyomozás tárgya…

A Match Point után ismét Londonban forgatott New York szerelmese, és Woody Allen ezúttal is Scarlett Johanssonra osztotta a főszerepet. A thriller-kitérő után a Füles már ismét Allen könnyedebb filmjeit idézi.

Rendezte:
Woody Allen

Forgatókönyv:
Woody Allen

Operatőr:
Remi Adefarasin

Vágó:
Alisa Lepselter

Szereplők:
Scarlett Johansson, Hugh Jackman, Ian McShane, Woody Allen, Kevin McNally, Romola Garai, Charles Dance

Műfaj:
vígjáték, krimi

Játékidő:
96 perc

Ország:
Nagy-Britannia / USA

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2009. augusztus 10.

"A nagy öreg Woody Allen Fülese az új Woody kézjegyekkel íródott. Azazhogy a már nem önmagában tévelygő neurotikus szerepkörben tündököl, hanem karaktere a cselekmény fogaskerék-fontosságú része."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek