Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Függőség

Twisted

Nem láttuk.
30% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2004. február 27.
Magyarországi premier: 2004. augusztus 5.
Magyarországi DVD premier: 2005. március 24.

Jessica Shepard (Ashley Judd), a frissen előléptetett rendőrfelügyelő egy sorozatgyilkos után nyomozva döbbenten fedezi fel, hogy az áldozatok mind olyan férfiak, akikkel az utóbbi időben viszonya volt.

A nyomozás egyre váratlanabb fordulatokat hoz, és egyre jobban összekuszálódik, ahogy Jessica munkatársa, Mike Delmarco (Andy Garcia) furcsán kezd viselkedni, és a rendőrfőnököt, John Mills-t (Samuel L. Jackson) felszólítják, hogy zárja ki Jessicat a nyomozásból, mivel ő az első számú gyanúsított. Minden nyom hozzá vezet, őrá utal, és Jessica is gyanakodni kezd, hogy talán tényleg ő maga a gyilkos, aki után nyomoz.

Philip Kaufman 1978-ban rakta le igazán rendezői névjegyét, amikor leforgatta A testrablók támadása című, műfajilag jelentős horrorfilmet. Továbbá olyan (kritikai) sikerek fűződnek a nevéhez, mint a Henry & June[/b] (Oscar-jelölés), a Gyilkos nap[/b] vagy a Sade márki játékai (3 Oscar-jelölés). Az 1936-ban született rendező kiválóan ért a lelki történések ábrázolásához éppúgy, mint a feszültségteremtéshez. Legújabb filmje, a Függőség, kiválóan alkalmas ennek bizonyítására vagy éppen cáfolására.

Rendezte:
Philip Kaufman

Forgatókönyv:
Sarah Thorp

Operatőr:
Peter Deming

Vágó:
Peter Boyle

Zene:
Mark Isham

Szereplők:
Ashley Judd, Samuel L. Jackson, Andy Garcia, David Strathairn, Russell Wong, Camryn Manheim, Mark Pellegrino, Titus Welliver

Műfaj:
thriller

Játékidő:
97 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Intertainment, Paramount Pictures, Kopelson Entertainment

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2004. szeptember 30.

"Fordulatok nélküli átlagthriller, karizmatikus szereplőkkel. Illetve, bocsánat, megpróbálok helyesbíteni: unalomig ismert fordulatokkal felnyársalt tucatmozi a megszokott karizmájú színészekkel. Hm, ez az igazság!"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek