Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Franklyn

60% / 1 szerkesztő
70% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2008. október 16., Londoni Filmfesztivál
Amerikai premier: 2009. november 17.
Magyarországi DVD premier: 2009. december 3.

Preest (Ryan Philippe - Gosford Park, Ütközések), a maszkot viselő detektív egy gyilkos után nyomoz a monolitikus fantázia-metropolisz, Köztes Város utcáin, melyet a hit és a vallási buzgalom irányít. Esser (Bernard Hill), a megtört lélek fiát keresi a jelenkori London hajléktalanjai között. A fájó szívű, harmincas Milo (Sam Riley - Control) újra találkozik élete első szerelmével. A gyönyörű Emilia (Eva Green - Casino Royale) egyre veszélyesebb öngyilkos művészi előadásokat tervez.

A két világ között ingázva lassan közelít egymáshoz négyük sorsa a végzet, a szerelem és a tragédia hálójában, és amikor összeérnek a szálak, egy puskagolyó dönti el, hogyan végződik történetük.

A brit rendező, Gerald McMorrow 6 év kihagyás, a 2002-es Thespian X című rövidfilm után tért vissza a filmvilágba. Első nagyjátékfilmje, a Franklyn magával ragadó, romantikus akció-fantasy, egyedien varázslatos látványvilággal.

Rendezte:
Gerald McMorrow

Forgatókönyv:
Gerald McMorrow

Operatőr:
Ben Davis

Vágó:
Peter Christelis

Zene:
Joby Talbot

Szereplők:
Ryan Phillippe, Eva Green, Bernard Hill, Sam Riley, Kika Markham

Műfaj:
dráma, thriller

Játékidő:
98 perc

Ország:
francia-angol

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2009. december 22.

"Nem mondom, hogy a Franklyn élvezhetetlen film, mert ez hazugság lenne. De hibás elgondolása és megvalósítása éppen a néző ellen hat, meg amúgy a szerkezetet rombolja. Mélybe húzza a Köztes Városban történő tévelygés."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek