Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Francia hétvége

Le Skylab

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2011. szeptember 19., San Sebastian Filmfesztivál
Magyarországi premier: 2012. április 5.

1979 nyarán Bretagne-ban azért gyűlik össze egy család, hogy együtt ünnepeljenek meg egy roppant fontos születésnapot. A nevezett família rengeteg tagot számlál, akik osztoznak a jó ételeken, a finom borokon csakúgy, mint a teljesen egészséges, előremutató vitákon. A nevezetes napot a 10 éves Albertine (Lou Avarez) szemén keresztül követhetjük nyomon, aki életkorából kifolyólag éppen a kislánykor és a tinédzserkor kényes határmezsgyéjén toporog: már nagyban nyílik a világra a csipája, de azért még útmutatást is igényel.

Albertine szülei párizsi színészek, akik ragaszkodnak ahhoz az elképzelésükhöz, hogy a mai éjszakán egy űrlaboratórium fog az égből a fejükre pottyanni, ezért hogy a kislányt biztonságban tudják, mindenképpen a házban kell aludnia. Albertine-nek ezért meglehetősen furcsa döntések során kell keresztülverekednie magát hol nappal a tengerparton, hol pedig éjszaka a diszkóban.

Julie Delpy (A grófnő, 2 nap Párizsban) rendezése egy biztos alapokon nyugvó elbeszélés, amely viccesen, érzékenyen, sőt helyenként felháborítóan tekint vissza a 70-es évek gyermekkori benyomásaira.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Julie Delpy

Forgatókönyv:
Julie Delpy

Operatőr:
Lubomir Bakchev

Szereplők:
Lou Avarez, Julie Delpy, Eric Elmosnino, Aure Atika, Noémie Lvovsky, Bernadette Lafont, Emmanuelle Riva, Vincent Lacoste, Marc Ruchmann

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
113 perc

Ország:
Franciaország

Gyártó:
Canal +, France 2 Cinéma, Mars Distribution

Hazai moziforgalmazó:
Cirko Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek