Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Forró zápor

El camino de los ingleses

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2007. augusztus 23.
Magyarországi premier: 2007. augusztus 23.

A 70-es évek Spanyolországában, egy forrón perzselő nyáron három fiú elindul a férfivá válás útján. Szerelem, vágyakozás, szenvedély, megcsalás és megcsalatás teszi felejthetetlenné és sorsformálóvá ezt a nyarat mindannyiuk számára.

Miguelitót (Alberto Amarilla) annyira megérinti műtétje során megtapasztalt halál közeli élménye, hogy elhatározza, költő lesz. Döntése mindenkire másképpen hat, és magára vonja a város egyik legszebb lányának a figyelmét is. A táncosnőnek készülő Luli (María Ruiz) és a fiú között mély szerelem szövődik, amire árnyékot majd egy rivális férfi és egy idősödő asszony feltűnése vet.

A másik barát Babirusa (Raúl Arévalo), akinek deviáns viselkedése mindig balhéba fullad. Minden vágya, hogy találkozzon Londonban élő anyjával, de a találkozás csak keserűséget tartogat a számára. Paco, a gazdag úrifiú (Félix Gómez) szintén családja botrányaitól szenved. Alacsony származású és bővérű barátnője az egyetlen fegyvere, amivel hatást gyakorolhat sznob apjára.

A három barátot, bármi történjen is velük örökre összefűzi ennek a nyárnak az emléke.

Antonio Banderas[/b] az 1999-es, bukást eredményező Tűzforró Alabama után ismét a rendezői székbe ült, ám ezúttal fiatalkora helyszínére utazott, Spanyolországba, hogy Antonio Soler regényéből spanyol színészekkel forgasson filmet.

Rendezte:
Antonio Banderas

Forgatókönyv:
Antonio Soler (saját regénye alapján)

Operatőr:
Xavi Giménez

Vágó:
Mercedes Alted

Zene:
Antonio Meliveo, José Villalobos

Szereplők:
Alberto Amarilla, Felix Gomez, Raul Arevalo, Victoria Abril

Műfaj:
dráma

Játékidő:
118 perc

Ország:
Spanyolország

Gyártó:
Green Moon Productions / Sogecine / Future Films

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek