A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: fopen(/var/lib/php/sessions/ci_session7skl46eihsit5p1cbllqru8b93uupqlc): failed to open stream: No space left on device

Filename: drivers/Session_files_driver.php

Line Number: 172

Backtrace:

File: /var/www/moziplussz.hu/application/libraries/Ion_auth.php
Line: 91
Function: library

File: /var/www/moziplussz.hu/public/index.php
Line: 315
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Failed to read session data: user (path: /var/lib/php/sessions)

Filename: Session/Session.php

Line Number: 143

Backtrace:

File: /var/www/moziplussz.hu/application/libraries/Ion_auth.php
Line: 91
Function: library

File: /var/www/moziplussz.hu/public/index.php
Line: 315
Function: require_once

Filmadatlap: Footloose - Moziplussz.hu
Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Footloose

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2011. október 14.

Bostoni otthonától elszakadván vonakodva költözik a bibliafélő Bomont kisvárosába a fiatal srác, Ren MacCormack (Kenny Wormald), ahol döbbenten szembesül a ténnyel, miszerint új lakhelyén a keresztény vallás által meglehetősen elnyomott közösség egy lesújtó tragédia árnyékában éldegél. Nem sokkal Bomont-ba érkezése előtt ugyanis 5 helyi fiatal szenvedett végzetes autóbalesetet, miközben hazafelé tartottak egy táncos összejövetelről.

A tragédia következtében a kisváros derék tiszteletese, Shaw Moore (Dennis Quaid) és a helyi vezető testület szigorú szabályokat hozott, amelyekben keményen tiltják a táncot és a hangos zenehallgatást. Új otthonában Ren-nek gyorsan a meggyőződésévé válik, hogy a törvények elhibázott lépésként erőszakolnak rá olyan magatartást a lakosságra, és főként a fiatal korosztályra, amely tulajdonképpen nem vonható felelősségre a megtörtént tragédiáért.

A lázadó természetű Ren éppen ezért, szembeszállván a helyi tanáccsal és a karizmatikus tiszteletessel, tánccipőt húz, és csakhamar elnyeri Shaw Moore atya felszabadulni vágyó lányának, Ariel-nek (Julianne Hough) a szívét. Az összeütközés elkerülhetetlennek látszik, de vajon van-e elég ereje és kitartása Ren-nek ahhoz, hogy bizonyítsa osztálytársai és a felnőttek előtt, hogy a felgyülemlett feszültség tánccal és zenével való levezetése teljesen normális és egészséges dolog?

Craig Brewer (A lánc, Nyomulj és nyerj) filmje az 1980-as évek egyik legnagyobb hatású zenés mozijának, az azonos című Gumiláb-nak a feldolgozása, ahol a nagyvárosból érkezett fiatal egy egész közösséget szabadít fel a destruktív gyász alól.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Craig Brewer

Forgatókönyv:
Craig Brewer és Dean Pitchford

Operatőr:
Amy Vincent

Vágó:
Billy Fox

Zene:
Deborah Lurie

Szereplők:
Dennis Quaid, Kenny Wormald, Julianne Hough, Ziah Colon, Ray McKinnon, Miles Teller, Ser'Darius William Blain, Patrick John Flueger

Műfaj:
dráma, zenés

Játékidő:
113 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Paramount Pictures, Spyglass Entertainment

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek