Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Film...

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2000. február (31. Magyar Filmszemle)
Magyarországi premier: 2000. december 14.

A Film című kisregény egy idős házaspár (Temessy Hédi, Darvas Iván) életének utolsó néhány óráját kívánja megmutatni. Két olyan ember utolsó pillanatait, akik a történelmi viharok, embertelenségek és értékvesztések közepette is egymás mellett maradtak a szeretet és egymásra utaltság különös szorításában. A legmegrendítőbb az alapkérdés megfogalmazása: lehet-e, tudunk-e méltósággal búcsúzni, mennyire vagyunk elesettek, kiszolgáltatottak, amikor elindulunk az ismeretlen felé. Ez a viszony teremt eleven és drámai feszültséget az anyagban, ez a záloga annak, hogy nemcsak a történet, de annak mélyrétegei és érvényességi köre is katartikus pillanatokkal ajándékozza meg az olvasókat, illetve nézőket.

A rendkívül nehéz anyag teljes súlyával nehezedik a színészekre. Olyan színészekre, akiknek kivételes személyisége, művészete a biztosíték arra, hogy a fikció és a valóság egymásra épülő feszültsége hiteles és drámai élményt teremt.

Surányi András filmje Mészély Miklós kisregényén alapul.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Gaben - ezt bevállalom:D

Rendezte:
Surányi András

Forgatókönyv:
Mészöly Miklós kisregénye alapján: Nagy Ilona, Surányi András

Operatőr:
Borbás István

Vágó:
Surányi András

Zene:
Binder Károly

Szereplők:
Darvas Iván, Temessy Hédi, Básti Juli, Haumann Péter, Bálint András, Monori Lili, Végvári Tamás, Szabó Márta, Madaras József, Kálid Artúr, Kolovratnik Krisztián, Puskás Tamás

Műfaj:
dráma

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Filmplus Kft.

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek