Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Fergeteges forgatás

Bowfinger

Nem láttuk.
40% / 1 olvasó
Amerikai premier: 1999. augusztus 13.
Magyarországi premier: 1999. november 4.

Bobby Bowfinger (Steve Martin) hullámvölgyben vergődő hollywoodi producer. Végre talál egy olyan forgatókönyvet, amiért minden követ megmozgat. Lenne rá pénz, egy feltétellel: mindenképpen szerepelnie kell benne Kit Ramsey-nak (Eddie Murphy), az aktuális sztárnak. Kit azonban nemet mond az ajánlatra.

Márpedig filmnek lennie kell! - adja ki a jelszót Bobby, és a sztár nélkül is el akarja kezdeni a forgatást. Tökéletes dublőrt talál a címszerepre, Jiffet (Eddie Murphy), aki kiköpött hasonlít a szupersztárra, lévén annak kicsit ütődöttebb öccse. Bobby összeszed egy főleg illegáns bevándorlókból álló csapatot és megkezdi a szedett-vedett forgatást…

Frank Oz 1999-es filmjének forgatókönyvét Steve Martin írta (a színész több korábbi filmjét, köztük a Roxanne-t és az LA Story-t is jegyezte már szerzőként). Az eredetileg Keanu Reeves számára írt szereppel végül Eddie Murphy tarolt: a Bowfinger 66 millió dolláros bevételt ért el Észak-Amerikában.

Rendezte:
Frank Oz

Operatőr:
Ueli Steiger

Vágó:
Richard Pearson

Zene:
David Newman

Szereplők:
Eddie Murphy, Steve Martin, Heather Graham, Jamie Kennedy, Robert Downey Jr., Christine Baranski, Terence Stamp, Adam Alexi-Malle, Kohl Suddoth, John Cho

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
97 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Universal Pictures / Imagine Entertainment

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hubay József kritikája
1999. november 15.

"Sztárok ide, könnyedén tökönragadható zseniális alapötlet oda: mégis valami hihetetlenül dilettáns dolognak tűnik az egész."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek