Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Felpörgetve

Driven

Nem láttuk.
40% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2001. augusztus 27.
Magyarországi premier: 2002. augusztus 15.

Jimmy Bly (Kip Pardue) újonc autóversenyző és a jelenlegi bajnok, Beau Brandenburg (Til Schweiger) elkeseredetten küzdenek az év bajnoki címéért. Mindent bevetnek a siker érdekében, Beau még régi barátnőjét, Sophia Simone-t (Estella Warren) is dobja, mivel szerinte a lány akadályozza a koncentrálásban. Bly csapatának tulajdonosa, Carl Henry (Burt Reynolds), a mára tolószékbe kényszerült egykori autóversenyző úgy dönt, hogy az újonc társát, Memo Morenót (Cristián de la Fuente) egy másikkal helyettesíti, s visszahívja a veterán Joe Tantót (Sylvester Stallone).

Joe évek óta nem ült versenyautóban, de Carl bízik benne, különösen azért, mert régebben hosszú időn át együtt versenyeztek. Joe Tanto azonban felejteni próbál - megpróbálja elfelejteni a hibáit, az elszalasztott lehetőségeket, nem is beszélve arról a balesetről, amelynek ő és egy másik autóversenyző majdnem áldozatul esett. De a fájdalom és a sebhelyek minden egyes nap emlékeztetik Joe-t valamikor ígéretes autóversenyzői pályafutására, amit eldobott magától, így enged Carl unszolásának és visszatér a pályára.

Sophia, Beau dobott nője közben Jimmy körül legyeskedik, ám Jimmy bátyja, aki egyben testvére menedzsere, megpróbálja távol tartani öccsét a szőke szépségtől. Joe pedig még mindig kénytelen megkeseredett exnejével, Cathyvel (Gina Gershon) foglalkozni - aki feleségül ment Memóhoz, autóversenyző társához -, de nem boldog, mindig azt mondogatja, csak azért választotta Memót, mert ő Joe fiatalabb és jobb kiadása…. Egy ambiciózus újságírónő, Lucretia “Luc” Clans (Stacy Edwards) viszont Joe nyomában jár, mert elsőként akarja megírni a nagy visszatérést, amelyben Carl rendületlenül hisz.

Már csak tíz futam van hátra a szezonból, s Joe mindent megtesz, hogy ledolgozzák a hátrányt, ám közben számos külső és belső nehézséggel is meg kell küzdenie…

Stallone hosszú ideig követte figyelemmel az autóversenyzés világát - még Mogyoródra is ellátogatott a Forma-1-es futam miatt. A finn származású, akciófilmjeiről elhíresült Renny Harlin (Cliffhanger, Die Hard 2., Utánunk a tűzözön) 72 millió dolláros költségvetéssel vágott neki a film megrendezésének. A 2001. áprilisi bemutató azonban nagy csalódást okozott: a nézők szinte észre sem vették a Stallone-filmet, mindössze 32 millió dollár értékben váltottak jegyet az egykori Rambo “nagy visszatérésére”.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: jav.: Gaben

Rendezte:
Renny Harlin

Forgatókönyv:
Jan Skrentiny, Sylvester Stallone, Neal Tabachnick

Operatőr:
Mauro Fiore

Vágó:
Stuart Levy

Zene:
BT

Szereplők:
Sylvester Stallone, Burt Reynolds, Kip Pardue, Til Schweiger, Estella Warren, Robert Sean Leonard, Christian De La Fuente

Műfaj:
akció, dráma

Játékidő:
116 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Warner Bros., Franchise Pictures

Hazai moziforgalmazó:
Best Hollywood

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hubay József kritikája
2004. február 6.

"Olyannyi sok a gyerekesség ebben az állítólag régóta érlelt filmben, hogy már az sem világos, mi lett volna jobb: ha érlelődik még pár évtizedet és kinövi magát valamivé, vagy ha inkább el sem készül. A stúdió bezzeg valószínűleg tudja, mert a viszonylag borsos 70 millió dollárnak a felét sem hozta vissza a mozi."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek