Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Felperzselt föld

Incendies

Nem láttuk.
70% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2010. szeptember 4., Telluride Filmfesztivál
Amerikai premier: 2011. április 22.
Magyarországi premier: 2011. szeptember 29.

Amikor Lebel jegyző (Remy Girard) leül az ikerpár Jeanne és Simon Marwan-nal (Melissa Desormeaux Poulin és Maxim Gaudette), hogy felolvassa nekik elhunyt anyjuk, Nawal (Lubna Azabal) végakaratát, a testvérpár döbbenten kap a kezébe két borítékot: az egyik az apjuknak szól, akit rég halottnak hittek, a másik pedig a bátyjuknak, akiről nem is tudták, hogy egyáltalán létezik.

Mivel Jeanne ebben a rejtélyes örökségben látja anyjuk utolsó heteinek megmagyarázhatatlan lelki visszavonulását, ezért úgy dönt, a Közel-Keletre utazik, hogy a család valódi történetének a mélyére ásson. Simon nem akar részt venni ebben a hátborzongató kutatásban, azonban húga iránti szeretete annyira erős, hogy csakhamar csatlakozik testvéréhez, hogy együtt derítsék fel annak az embernek a múltját, akit az anyjuknak ismertek. Lebel segítségével az ikrek darabról darabra rakják össze annak az asszonynak a történetét, aki világra hozta őket, felfedezvén úgy egy tragikus sorsot, mint egy kivételes nő bátorságát.

Wajdi Mouawad díjnyertes színdarabjának adaptációja olyan erősen ható történet, amely jelenünk szélsőségeinek és erőszakos megnyilvánulásainak a mélyére hatol, hogy az egyén szintjén mutassa meg azt a költőinek ható végrendeletet, amelyben egy rejtélyes erő akarata küzd a túlélésért. Denis Villeneuve filmjét 2011-ben a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára jelölték.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Denis Villeneuve

Forgatókönyv:
Wajdi Mouawad színdarabja nyomán Denis Villeneuve

Operatőr:
André Turpin

Vágó:
Monique Dartonne

Zene:
Grégoire Hetzel

Szereplők:
Lubna Azabal, Mélissa Désormeaux-Poulin, Maxim Gaudette, Rémy Girard, Abdelghafour Elaaziz, Allen Altman, Mohamed Majd, Nabil Sawalha

Műfaj:
dráma

Játékidő:
130 perc

Ország:
Kanada

Gyártó:
micro_scope, TS Productions, Phi Group

Hazai moziforgalmazó:
Mokép-Pannónia Kft.

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek