Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Felícia utazása

Felicia's Journey

90% / 1 szerkesztő
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 1999. november 24.
Magyarországi premier: 2000. december 14.

Felícia (Elaine Cassidy), a tinédzser ír lány teherbe esik barátjától, Johnnytól (Peter McDonald), aki erről mit sem sejt. A fiú egyik napról a másikra eltűnik - Angliába megy. Felícia is csak ennyit tud róla, ezért a szülői tiltakozás ellenére utána indul, hogy megkeresse szerelmét.

Manchesterbe érve megismerkedik egy középkorú férfival, Hilditch-csel (Bob Hoskins), aki egy gyárban dolgozik, mint szakács. A férfi felajánlja a lánynak a segítségét, hogy együtt eredjenek Johnny nyomába. Felícia naív teremtés, hisz Hilditch önzetlen segítségnyújtásában, ám a férfinak sötét tervei vannak vele.

Míg a lány szeme előtt folyton Johnny lebeg, a pszichopata férfi hálót fon köré, hogy örökre magánál tarthassa Felíciát - akárcsak a többi lányt -, s kiélhesse rajta gyermekkorából fakadó őrületét…

Rendezte:
Atom Egoyan

Forgatókönyv:
Atom Egoyan

Operatőr:
Paul Sarossy

Vágó:
Susan Shipton

Zene:
Mychael Danna

Szereplők:
Bob Hoskins, Elaine Cassidy, Arsinée Khanjian, Sheila Reid, Nizwar Karanj,Ali Yassine, Peter McDonald

Műfaj:
dráma, thriller

Játékidő:
114 perc

Ország:
Nagy Britannia / Kanada

Gyártó:
Icon

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2004. január 3.

"A pszichológia tudománya állítja, hogy gyerekkorunkból hozott sérelmeink életünk végéig elkísérnek bennünket, belőlük épül fel felnőttkori személyiségünk. A felícia utazása mélyén gyökerező egykori sérelmek azonban egy felnőttként hatványozottan jelentkező pszichopata szörnyetegben öltenek testet."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek