Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Felhőkarcoló szerelem

Safety Last!

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 1923. április 1.

A Fiú (Harold Lloyd) abban a reményben indul el a nagyvárosba szerencsét próbálni, hogy rövid időn belül sikerül elegendő pénzt megspórolnia, hogy utánaköltözhessen menyasszonya (Mildred Davis). Eltelik néhány hónap, de a várva-várt meggazdagodás nem megy olyan egyszerűen. A Lány azonban ezt nem tudhatja meg, így a Fiú rendszeresen ékszereket küld neki.

Hősünk eladó egy áruházban. Bár ez a puszta tény is épp elég magyarázat arra, hogy miért nem keresett még vagyonokat, de a helyzetet tovább nehezíti kétbalkezessége. Még az is előfordulhat vele, hogy reggel véletlenül egy postakocsiba zárják és emiatt elkésik a munkahelyéről… A rendőrséggel sincs nagy szerencséje: egy járőr alaposan megkergeti őt és legjobb barátját (Bill Strother) - még szerencse, hogy a barát profin tud házakra mászni!

Mivel a Nagyvárosban felettébb nehéz lehet egy egyszerű fiúnak, ezért Menyasszonya elhatározza, hogy meglepi kedvesét. A Fiú azonban nem tud teljes szívvel örülni a Lány látogatásának. Nincs mit tenni, folytatni kell az álcát! Néhány ügyes csellel még azt is sikerül végül elhitetnie menyasszonyával, hogy ő az áruház igazgatója.

Tudja azonban, hogy a látszat nem sokáig tartható fenn, így megörül, mikor véletlenül meghallja, hogy az igazgató azt tervezi, hogy 1000 dollárt fizet annak, aki tud javasolni egy olyan ötletet, amely által tódulnának a vásárlók. A Fiú felkéri barátját, hogy mássza meg a többemeletes áruházat, ő pedig az újságokban meghirdeti a nagy eseményt.

Az ötlet bevált, tódulnak az emberek a nem mindennapi látványosságra. Mikor azonban mászni kéne, megjelenik az a járőr, aki a minap megkergette őket, így a barát nem meri vállalni a szereplést. Megkéri hát a Fiút, hogy másszon inkább ő helyette, de csak egy emeletet, amíg ki nem kerülnek a rendőr látóköréből. Harold kis habozás után vállalja, s nagy éljenzés közepette neki is lát a mászásnak. Időközben a barátot ismét kergetni kezdi a rendőr, így nem tudja átvállalni a mászást. “Mássz még egy emeletet, addig én lerázom” - kiáltja a Fiúnak, aki így nincs mit tenni, mászik tovább, emeletről-emeletre, miközben változatos akadályokat (teniszháló, egér, kutya, galambok, egy hatalmas óra stb.) kell leküzdenie… Még szerencse, hogy a tetőn menyasszonya várja.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Gaben

Rendezte:
Fred Newmeyer, Sam Taylor

Forgatókönyv:
Hal Roach, Sam Taylor, Tim Whelan

Operatőr:
Walter Lundin

Szereplők:
Harold Lloyd, Mildred Davis, Bill Strother, Noah Young, Westcott Clarke

Műfaj:
burleszk

Játékidő:
70 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Hal Roach Studios Inc., Pathé

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek