Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Felejtés

The Forgotten

Nem láttuk.
40% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2004. szeptember 24.
Magyarországi premier: 2004. november 4.

Telly Paretta (Julianne Moore) 8 éves kisfia meghalt egy repülőbalesetben. Ettől kezdve a nő pszichiáter (Gary Sinise) kezelésére szorul. Akik csak körülveszik, mind azt mondják, nem is volt fia, sőt, magát Telly-t sem akarják felismerni. Azonban meglehetősen furcsák az emberek, mintha eltitkolnák az igazságot. Amikor találkozik egy hasonló körülményekkel élő férfival (Dominic West), ketten próbálnak utánajárni a titokzatos eseményeknek.

A filmet Joseph Ruben (Visszatérés a paradicsomba, Pénzvonat, Jófiú, Egy ágyban az ellenséggel) rendezője jegyzi, a forgatókönyvet pedig a veterán Gerald Di Pego (A csodabogár, Ösztön, Angyali szemek, Üzenet a palackban) írta.

A főszerepben Julianne Moore (Távol a mennyországtól, Az órák), korunk egyik legtehetségesebb színésznője, akit eddig négyszer jelölték Oscar-díjra. A nyomozónőt Alfre Woodard (legutóbb a Rádiónak hívnak című  - hazánkban csak VHS-en és DVD-n megjelent - filmben volt látható), Telly férjét (?) pedig a Vészhelyzet egykori Greene dokija, Anthony Edwards alakítja.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: crayne + Gaben

Rendezte:
Joseph Ruben

Forgatókönyv:
Gerald Di Pego

Operatőr:
Anastas N. Michos

Vágó:
Richard Francis-Bruce

Zene:
James Horner

Szereplők:
Julianne Moore, Dominic West, Alfre Woodard, Gary Sinise, Ken Abraham, Anthony Edwards

Műfaj:
thriller

Játékidő:
91 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Revolution Studios

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2005. június 9.

"Amit nem lehet elfelejteni. Soha. Bárhogy is próbálják kiszakítani az emberből. A Felejtés nemcsak természetfelettiségével hat, hanem drámaiságával is. Annyira kézzelfogható, hogy az már felejthetetlen."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek