Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Fekete kefe

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2005. február 5. (Filmszemle)
Magyarországi premier: 2005. szeptember 1.

A film, négy fiatal fiú, kényszerű, de ártalmatlan ámokfutását dolgozza fel. A történet egy nap alatt játszódik. Zoli a teológus hallgató, Döfi a festő, Anti a hobby költő és Papi, aki általában csendben van és semmit nem csinál, arra kényszerül, hogy munkát vállaljon, mivel élni kell és ehhez némi pénzt kell keresni.

Zoli, aki egy-két hónapja Pejkernek a kéményseprő és kéménybélelő középvállalkozónak dolgozik, egy reggel magával viszi három haverját, mert a vállalkozónak bejött egy kecsegtető munka Pesten, az úgynevezett kéménybélelés és ehhez több ember kell. Az elmúlt egy-két hónapban Zolinak annyi volt a dolga, hogy a házakat járva, beszedje az éves kéményseprési átalánydíjat a lakóktól, és ha valahol nem szelelt a kémény ledugjon rajta egy kefét, vagy esetleg egy láncos vasgolyót eresszen bele. Eközben elméletileg megtanulta a kéménybélelést is.

Ma reggel eljött a nagy nap, és az átalánydíjak beszedése mellett, bélelni kell. Délelőtt a beszedést kell elvégezni Cinkotán, délután pedig kéményeket bélelni a pesti háztetőkön.

Zoli, elhozta három barátját, azt hazudva Pejkernek a vállalkozónak, hogy a fiúknak mindent megtanított, és minden rendben lesz. Így megalakul a kéményseprő és bélelő csoport, akiknek igazából fogalmuk sincsen a rájuk váró munkáról.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Gaben

Rendezte:
Vranik Roland

Forgatókönyv:
Vranik Roland, Pohárnok Gergely

Operatőr:
Pohárnok Gergely

Szereplők:
Bánki Gergő, Réthelyi András, Hajduk Károly, Hernádi Csaba, Nagy Zsolt, Balikó Tamás, Gáspár Imola, Andrew Hefler, Barabás Kiss Zoltán, Kardos Róbert

Műfaj:
vígjáták

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Filmteam, Filmpartners, Inforg Stúdió

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Peto kritikája
2005. február 5.

"...ugyan közelebb kerülünk a négy fiúhoz, de mégsem annyira közel, hogy az abszurdan mulatságos kalandjaikon keresztül igazán megérintene minket sorsuk nincstelensége"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek