Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Fehér tenyér

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2006. február 23.

A tíz éves Dongót szülei és véreskezű edzője élsportoló tornásznak szánják. Akárcsak edzőtársainak, ez élete és nappala, teste pedig tele van a fegyelmezéshez “szükséges” kék-zöld foltokkal. Tizenhárom éves korában első kitörési kísérletként megszökik egy nagy bajnokság előtti versenyről.

19 évvel később megérkezik egy modernül felszerelt kanadai edzőközpontba. Tornász gyerekek edzését bízzák rá. Magával hozott stílusa és beidegződései miatt azonban kérdésessé válik, hogy be tud-e illeszkedni ebbe az új világba, képes-e megfelelni az új kihívásoknak. Elsősorban saját feldolgozatlan múltjával, gyökereivel kell szembenéznie - a tornaterem falai közt töltött örömtelen gyerekkorral, és a múlt kísérteteivel.

Rendezte:
Hajdu Szabolcs

Forgatókönyv:
Hajdu Szabolcs

Operatőr:
Nagy András

Vágó:
Lemhényi Réka

Szereplők:
Hajdu Zoltán, Kyle Shewfelt, Gheorge Dinica, Lukáts Andor, Oana Pellea, Galambos Péter

Műfaj:
dráma, életrajzi

Játékidő:
97 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Katapult Film/FilmPartners

Hazai moziforgalmazó:
Hungarotop

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2006. március 6.

"A film teljesen letisztult rendezésű: a korábbi kísérletező attitűdöt ezúttal felváltotta a szilárd realizmus. A váltás persze nem volt alaptalan: a Macerás ügyek és a Tamara vidám játékossága mérföldekre van a jelenlegi történettől, ami egy sportolói sors kőkemény realista bemutatását tűzte ki céljául. (...) A Fehér tenyér igen korrekt film: definiálhatjuk akár drámának, akár életrajzi filmnek, akár sportfilmnek, de mondhatjuk rá azt is, hogy fikciós film – csakúgy, mint azt, hogy igaz történeten alapszik: mindez nézőpont kérdése. De az biztos, hogy jó film."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek