Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Fegyvertársak

Open Range

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2003. augusztus 11.
Magyarországi premier: 2004. május 20.
Magyarországi DVD premier: 2004. november 10.

Charley Waite (Kevin Costner) és három társa - Boss (Robert Duvall), Mose (Abraham Benrubi), Button (Diego Luna) - mind olyan férfiak, akik a múltjuk elől menekülnek, s a végtelen mezőkön találhatják meg azt a helyet, ahol szabadok lehetnek - marhákat terelnek, és csak a természet szab törvényt nekik. Igyekeznek kerülni az erőszakot, és a “Vadnyugat törvénye” szerint élnek: kiállnak az igazságért, és hűségesek a hozzájuk közelállókhoz.

Van azonban egy határvidéki város, ahol a félelem és a zsarnokság az úr, s ez megváltoztatja életüket, cselekvésre kényszerítve őket. Ahogy ezek a bátor férfiak a döntő összecsapásra készülnek, szembe kell nézniük múltjuk sötét árnyaival is. A zűrzavar kellős közepén ráadásul Charley-nak váratlan fordulatot is tartogat az élet, amikor megismerkedik az életrevaló Sue Barlow-val (Annette Bening).

A rendező Kevin Costner az amerikai történelem sajátos időszakát mutatja be, annak a kornak a végét, amikor még voltak senkihez sem tartozó, szabad földek. Sajátos kultúrája alakult ki az olyan cowboyoknak, akik a marháikat terelve vándoroltak, és a földből éltek, akárcsak a filmbeli Charley, Boss, Mose és Button.

A négy főszereplőnek azért kell összefognia, mert harcolniuk kell egy könyörtelen földbirtokos igazságtalanságai ellen. Costner azonban többet mutat annál az elterjedt képnél, mely jórészt a filmek hatására alakult ki bennünk a cowboyokról.

Rendezte:
Kevin Costner

Forgatókönyv:
Craig Storper

Operatőr:
James Muro

Vágó:
Michael J. Duthie és Miklos Wright

Zene:
Michael Kamen

Szereplők:
Kevin Costner, Robert Duvall, Annette Bening, Michael Gambon, Diego Luna, Michael Jeter, James Russo, Abraham Benrubi, Dean McDermott

Műfaj:
western, dráma

Játékidő:
139 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Touchstone Pictures, Cobalt Media Group

Hazai moziforgalmazó:
UIP - Duna Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek