Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Fegyverszünet Karácsonyra

Joyeux Noel

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2006. március 3.
Magyarországi premier: 2006. december 14.

Mikor 1914 nyarán kitör a háború, sokmillió ember élete fenekestül felfordul, s a harcok sokakat állítanak csatasorba. Beköszönt a tél és vele együtt a karácsony is: a fronton szolgáló katonákat családtagjaik és a hadsereg ajándékokkal halmozzák el, de a francia, skót és német lövészárkokban tartózkodókat a legnagyobb meglepetés nem a csomagokat kibontva éri.

Aznap este csodálatos dolog történik, amely örökre megváltoztatja négy ember, egy anglikán pap, egy francia hadnagy, egy különleges német tenor és szerelme, egy szoprán énekes életét. Karácsony éjjelén megvalósul az elképzelhetetlen: a katonák kimásznak a lövészárkokból, s fegyvereiket hátrahagyva kezet ráznak az ellenséggel.

Rendezte:
Christian Carion

Forgatókönyv:
Christian Carion

Operatőr:
Walther van den Ende

Vágó:
Andrea Sedlácková

Zene:
Philippe Rombi

Szereplők:
Benno Fürmann, Diane Kruger, Daniel Brühl, Guillaume Canet, Dany Boon, Gary Lewis, Michel Serrault

Műfaj:
háborús, történelmi, dráma

Játékidő:
116 perc

Ország:
Németország / Franciaország / Nagy-Britannia / Románia

Gyártó:
Nord-Ouest Productions, Soficinéma, Canal+, Films Distribution, Groupe Un

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2006. december 17.

"Már a mozi legelején, a főbb szereplők egyesével történő bemutatása során világossá válik: nem egyoldalú, emez népet felmagasztaló, a másikat meg lealjasító filmet fogunk látni. Nincs démonizálás, mint a Szabadság, szerelemben. Ember küzd emberrel, és ez lesz a kulcsszó mindvégig. (...) Ebből az alapanyagból az álomgyárban hihetetlenül rossz filmet, hamisítatlan giccsparádét csinált volna valamelyik "hiperkreatív" iparosmester. A javarészt francia szakemberekből és művészekből álló európai stáb azonban elkerülte a klisékbe fulladáshoz vezető összes csapdát; és megható, gondolatébresztő, humorral is gazdagon felvértezett mozit forgattak nekünk."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek