Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Fegyvernepper

Lord of War

Nem láttuk.
60% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2005. szeptember 16.
Magyarországi premier: 2006. március 23.
Magyarországi DVD premier: 2006. szeptember 26.

A hidegháború, a keleti és nyugati tömb szembenállásának megszűnése után hatalmas mennyiségű fegyver maradt a volt szovjet tagállamok birtokában. Ezek a fegyverek – főleg afrikai - fejlődő országokba kerültek, ahol a szörnyű helyi konfliktusokon számos nemzetközi fegyverkereskedő gazdagodott meg busásan.

Sokak szerint ez a huszadik század legmocskosabb és legnagyobb üzlete. Egyedül Ukrajnában egyedül megközelítőleg 32 milliárd dollár értékű fegyvernek kelt lába 1982 és 1992 között, melyért soha, senkit nem vontak felelősségre.

Az ukrán születésű Jurij Orlov (Nicolas Cage) a kockázatos, de jól menő biznisz jeles képviselője. Testvérével (Jared Leto) együtt a világ legveszélyesebb háborús övezeteiben látják el a nagykutyákat fegyverekkel.

Jurijnak kalandjai során szembe kell néznie a bulldogként nyomában loholó Interpol-ügynökkel (Ethan Hawke), az életére törő konkurenciával, szerelme gyanakvásával és elsősorban saját lelkiismeretével.

Rendezte:
Andrew Niccol

Forgatókönyv:
Andrew Niccol

Operatőr:
Amir M. Mokri

Vágó:
Zach Staenberg

Zene:
Antonio Pinto és A.R. Rahman

Szereplők:
Nicolas Cage, Ethan Hawke, Ian Holm, Jared Leto, Bridget Moynahan, Eamonn Walker

Műfaj:
dráma, thriller

Játékidő:
122 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Ascendant Pictures, Endgame Entertainment, Saturn Films, VIP 3 Medienfonds

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2006. március 23.

"Nicolas Cage „one-man show”-ja, hisz minden, amitől működik a film, tőle származik. De ez épp elég ahhoz, hogy egy erős közepesnél jobb (bár félúton elbizonytalanodó) rendezésben elmeséljen egy olyan történetet, amit igazán érdemes végighallgatni."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek