Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Farkasok szövetsége

Le Pacte des Loups

Nem láttuk.
60% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2002. január 11.
Magyarországi premier: 2001. május 10.

A XVIII. század utolsó negyedében Dél-Franciaország egy eldugott táján szárnyra kel egy mítosz egy titokzatos szörnyről, amely pusztítja a lakosságot. A farkasszerű lény főként nőket és gyerekeket támad meg és marcangol szét. 1776-ra az áldozatok száma már olyan magasra rúg, hogy a helyiek félelme eljut egyenesen a francia királyhoz is.

XV. Lajos, miután odaküldött katonái kudarcot vallanak a szörny elpusztításában, végül Grégoire de Fronsacot (Samuel Le Bihan), a fiatal természettudóst irányítja Gevaduan városába, hogy kerítse kézre a fenevadat. A Kanadát megjárt Fronsac-kal tart Mani (Mark Dacascos), a francia ifjú irokéz indián vértestvére is, aki mindennél jobban jártas a nyomolvasásban és a közelharcban. Mire Fronsacék rájönnek, hogy a szörny nem valamiféle mitikus lény, hanem egy ölésre idomított vadállat, a király más eszközökhöz nyúl: főispánját, Beauterne-t bízza meg, hogy személyesen irányítsa a hajtóvadászatot.

Pár nappal később a főispán azt az örömteli hírt jelentheti XV. Lajosnak, hogy végzett a vadállattal. A kitömött tetemet (Fronsacot kényszerítették, hogy preparálja ki) Párizsba szállítják, hogy a francia királyi udvar a csodájára járhasson. Fronsac tisztában van vele, hogy Beauterne csak egy hétköznapi farkast mészárolt le, mivel eredményt kellett produkálnia. Azt az összeesküvést azonban ő sem sejti, amely a Farkasok szövetsége név alatt csoportosul, és ártatlan emberek életére tör. Mikor végre rájön az igazi motivációra, Mani már halott, és az ő élete is veszélyben forog.

Rendezte:
Christophe Gans

Forgatókönyv:
Stéphane Cabel, Christophe Gans

Operatőr:
Dan Laustsen

Vágó:
Xavier Loutreuil, Sébastien Prangére, David Wu

Zene:
Joseph LoDuca

Szereplők:
Samuel Le Bihan, Vincent Cassel, Émilie Dequenne, Monica Bellucci, Jérémie Rénier, Mark Dacascos, Jean Yanne, Jacques Perrin

Műfaj:
kalandfilm, akció, horror

Játékidő:
142 perc

Ország:
Franciaország

Gyártó:
Le Studio Canal+

Hazai moziforgalmazó:
Best Hollywood

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2004. január 3.

"Igazi borzongató rejtély veséig hatolóan csodálatos képekkel, és egy olyan szörny, amely elől nem tudsz elbújni."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek