Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Farkasok birodalma

L'empire des loups

Nem láttuk.
20% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2005. április 20. (Franciaország)
Magyarországi premier: 2005. július 7.

Anna Heymes (Arly Jover) harmincas éveiben járó nő. Férje a belügyminisztérium egyik legmagasabb rangú tisztviselője. Anna több mint egy hónapja félelmetes hallucinációktól, és rendszeres amnézia-rohamoktól szenved, olyannyira, hogy már a férjét sem ismeri föl, mi több: a férfi tisztességében is kételkedni kezd.

Eközben a török negyedben, Párizs X. kerületében két rendőrnyomozó Nerteaux (Jocelyn Quirin) és Schiffer (Jean Reno) egy megoldhatatlannak látszó misztikus ügyet próbál megfejteni, melyben három, brutálisan meggyilkolt, illegálisan dolgozó, török nő szadista gyilkosa után nyomoznak.

A becsületes Nerteaux elszántan küzd, és a nyomozás érdekében megpróbál beépülni a török kolóniába, társa Schiffer piszkosabb eszközökkel ér el látható sikert az ügyben. Hamarosan mindketten rájönnek, hogy a török maffia felelős a gyilkosságokért, mert evvel az üggyel akarják elterelni a figyelmet a “Szürke farkasok” nevű fegyveres csoportról, amely a maffia szélső-jobb szárnya.

A kapcsolódási pont Anna és a három áldozat között a nő borzalmas múltjára vezet vissza. Anna időközben rádöbben, hogy arcát plasztikai műtéttel változtatták meg és semmi sem maradt eredeti kinézetéből, ez a titok csak apránként tárul fel Nerteaux és Schiffer előtt is. Mindhármójuknak szembesülniük kell a megdöbbentő igazsággal, amely a törökországi Cappadocia magányos tájára vezet…

Jean Christophe Grangé Európában és az Egyesült Államokban is hatalmas sikert aratott, misztikus bestsellerét A sárkány csókja c. Jet Li-filmet is jegyző Chris Nahon rendezte 24 millió eurós költségvetéssel.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: gaben

Rendezte:
Chris Nahon

Forgatókönyv:
Jean-Christophe Grangé

Operatőr:
Michel Abramowicz

Vágó:
Marcé Cavé

Szereplők:
Jean Reno, Laura Morante , Arly Jover, Jocelyn Quivirin, Philippe Bas, David Kammenos, Patrick Floersheim

Műfaj:
thriller

Játékidő:
128 perc

Ország:
Franciaország

Gyártó:
Gaumont/TF1 Films

Hazai moziforgalmazó:
Best Hollywood

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hubay József kritikája
2005. július 8.

"Nagyon sok új és érdekes megoldást láthatunk a filmben. Csak az a bökkenő, hogy ami új, az nem érdekes, és ami érdekes, az meg nem új."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek