Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Fanboys - Rajongók háborúja

Fanboys

70% / 1 szerkesztő
60% / 2 olvasó
Ősbemutató: 2008. július 31., San Diego Comicon
Amerikai premier: 2009. február 6.
Magyarországi premier: 2009. augusztus 6.
Magyarországi DVD premier: 2010. február 18.

1998-at írunk, és a megrögzött Star Wars-rajongók az egész világon tűkön ülve várják a Baljós árnyak bemutatóját. Ám Ericnek, Linusnak, Hutchnak és Windowsnak a “rajongó” sokkal több, mint egy megnevezés - számukra ez a létező legnagyobb kitüntetés.

Türelmetlenségük és a “szent ügy” iránti soha meg nem szűnő hűségük arra sarkallja az egykori gimis haverokat, hogy együtt vágjanak neki életük legnagyobb kalandjának: szakadt furgonjukkal elutaznak a maguk Mekkájába, George Lucas híres Skywalker Ranchére. Az a tervük, hogy betörnek és ellopják a még be nem mutatott film kópiáit, hogy elmondhassák magukról: ők voltak a legelső SW-rajongók a történelemben, akik látták a Baljós árnyakat.

Ám ahhoz, hogy biztosítsák a helyüket a fanboyok halhatatlanjai között, előbb meg kell küzdeniük pár bizarr bringással, egy őrült stricivel, elmeháborodott túrázókkal - és magával Kirk kapitánnyal a nagy rivális Star Trekből…

A filmet kizárólag a budapesti Odeon-Llyod moziban mutatták be.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Durucz Dávid

Rendezte:
Kyle Newman

Forgatókönyv:
Ernest Cline, Adam F. Goldberg

Operatőr:
Lukas Ettlin

Vágó:
Seth Flaum

Zene:
Mark Mothersbaugh

Szereplők:
Sam Huntington, Chris Marquette, Dan Fogler, Jay Baruchel, Kristen Bell, Carrie Fisher, Ray Park, Joe Lo Truglio, Danny Trejo, Billy Dee Williams, Seth Rogen, Allie Grant, Christopher McDonald, William Shatner

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
90 perc

Ország:
USA

Gyártó:
The Weinstein Company

Hazai moziforgalmazó:
Odeon

Kritikánk a filmről

Felhasználó Olórin kritikája
2009. augusztus 11.

"A Fanboys legnagyobb érdeme, hogy a geekek ökörködéséhez felvázol egy roppant emberi, átélhető, sőt, megható hátteret, ami a film szívévé és lelkévé válik, és meglepően jól, minden giccs és túlzás nélkül működik. (...) Akadnak ugyan ígéretes szituációk, de a bennük rejlő lehetőségek rendre kiaknázatlanok maradnak. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek