Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Facér Jimmy

Lonesome Jim

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2005. január 22. (Sundance)
Amerikai premier: 2005. január 22.
Magyarországi premier: 2006. július 27.
Magyarországi DVD premier: 2006. november 14.

Jim, a fiatal önjelölt író egy elveszett lélek. Mély depressziója mindenhova elkíséri, még Indiana államba is, egy isten háta mögötti kisvárosba, ahol a családja lakik. New York-ban próbált szerencsét, de kutyasétáltatáson kívül többre nem vitte, így most egy fillér nélkül kénytelen hazatérni.

A kisvárosban mintha megállt volna az idő, semmi sem változott, mióta elment. Anyja túláradó, fojtogató imádata, bátyja életunt létformája, a lepukkant környék hamar eszébe juttatják, hogy pár éve mi elől menekült. Ám jelenléte felkavarja a kisvárosi élet állóvizét. Egy “jól sikerült” beszélgetés után a bátyja öngyilkosságot kísérel meg. A szülei műhelyében dolgozó nagybácsi pedig belekeveri egy drogüzletbe, minek következtében bezárják a céget, és az anyját börtönbe zárják.

Jim nyakába egyszerre több teher is szakad: helyettesítenie kell bátyját a helyi általános iskola kosárlabda edzésein. Lelket kellene vernie egy kétbalkezes kislánycsapatba, akik az eddigi 14 mérkőzéseiken egy pontot sem szereztek. Ki kellene hoznia az anyját a börtönből. Végül szembe kellene néznie saját hirtelen támadt érzelmeivel is, melyek egyéjszakás kaland után születtek.

A világhírű színész–rendező, Steve Buscemi filmje együttérző iróniával, és sajátos humorral jeleníti meg az amerikai kisvárosok lelassult és unott világát, amelyben az emberek se betörni, se kitörni nem tudnak igazán.

Rendezte:
Steve Buscemi

Forgatókönyv:
James C. Strouse

Operatőr:
Phil Parmet

Vágó:
Plummy Tucker

Zene:
Evan Lurie

Szereplők:
Casey Affleck, Liv Tyler, Mary Kay Place, Seymour Cassel, Kevin Corrigan

Műfaj:
dráma, vígjáték

Játékidő:
91 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Plum Pictures, InDigEnt

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek