Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Evan, a minden6ó

Evan Almighty

30% / 1 szerkesztő
20% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2007. június 22.
Magyarországi premier: 2007. augusztus 9.

Emlékszünk még A minden6óból Jim Carrey fő ellenlábasára, az ellenszenves rivális tévébemondóra, akinek a nyelve emlékezetes módon gabalyodott össze? Nos, ő Evan Baxter (Steve Carell).

Még szerencse, hogy a film végén kibékült az isteni főhőssel. Talán ennek, talán másnak köszönhető, mindenesetre tény, hogy Evan karrierje szépen ível felfelé. Már rég nem a buffaloi tévécsatornánál olvassa a híreket, hanem Washingtonban dolgozik kongresszusi képviselőként. Hazáját akarja szolgálni, de a szép gondolatok a politika útvesztőjében kevésnek bizonyulnak. Még szerencse, hogy odafenn figyelik…

Isten (Morgan Freeman) úgy dönt, hogy épp ezt a fickót kéri fel legújabb Özönvíz-projektjének főszerepére. Azt az utasítást adja Evannak, hogy építsen bárkát, sacc-per-kábé pont olyat, mint amilyen Noé ősapáé volt, majd állatokkal, családdal és egyéb jónéppel együtt lehetőleg vészelje túl a vízáradatot.

Evan ideje véges, kételkedni aligha lehet, még gyönyörű feleségét (Lauren Graham) is valahogy meg kéne győznie arról, hogy nem kergült meg, na és persze ott vannak a kölykök is, akik kizárt, hogy rajonganak majd a bibliai kalandért - és arról még nem is beszéltünk, hogy a giga-bárka megépítése is Evan dolga lesz…

Rendezte:
Tom Shadyac

Forgatókönyv:
Steve Oedekerk, Robert Florsheim, Josh Stolberg

Operatőr:
Ian Baker

Vágó:
Scott Hill

Zene:
John Debney

Szereplők:
Steve Carell, Lauren Graham, Morgan Freeman, Wanda Sykes, John Goodman, John Michael Higgins, Ed Helms

Műfaj:
vígjáték, kaland

Ország:
USA

Gyártó:
Universal Pictures

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2007. augusztus 8.

"Most éppen bárkát kell építenie, amit az Úr azzal próbál elősegíteni, hogy tökkelütött hülyét csinál belőle ország-világ előtt. Tiszta sor, nem? Meg van ez magyarázva persze a filmben, azzal, hogy ezáltal majd összetartóbb lesz a család, csak ez minket egy idő után már sajnos nem érdekel, ugyanis a film ott bukik el, ahol az első rész is csak helyenként brillírozott. Nincs benne ugyanis semmi fergeteges, emlékezetes poén. Viszont visszatérő poénforrás, hogy gyakran leszar valakit valamilyen állat. Haha."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek