Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Erőszakos múlt

A History of Violence

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2005. május 16. (Cannes)
Amerikai premier: 2005. szeptember 30.
Magyarországi premier: 2005. november 24.
Magyarországi DVD premier: 2006. május 2.

Tom Stall (Viggo Mortensen) boldog és váratlan eseményektől mentes, csendes kis életet él Indiana állam Millbrook nevű kisvárosában jogász feleségével, Edie-vel (Maria Bello) és két gyerekükkel. Ám ez a törékeny idill egy éjjel rögtön összeomlik, mikor Tom meghiúsít egy étterem elleni rablási kísérletet, ahol dolgozik. Mivel veszélyben érzi mind a maga, mind vendégeinek az életét, a legjobb védekezés a támadás alapon önvédelemből megöli a két behatolót.

Tom élete gyökeresen megváltozik attól az éjszakától kezdve, mert egy hősnek kijáró nemzeti médiaérdeklődés középpontjában találja magát. Kényelmetlenül érezvén magát a hirtelen jött (és nem kért) dicsőségtől, Tom megpróbál visszatérni normális hétköznapi életéhez, ám feltűnik egy titokzatos és fenyegető idegen (Ed Harris). A Carl Fogaty névre hallgató férfi azért jött a városba, mert meg van győződve arról, hogy Tom nem az, akinek vallja magát, hanem olyasvalaki, aki a múltban tönkretette őt. Az idegen pedig nem tréfál, s ha kell, Tom családján keresztül éri el a számonkérést…

A biohorror atyjának tartott David Cronenberg (Pók) John Wagner kultképregényéből forgatott filmet, mely az erőszak természetét vizsgálja egy kisvárosi család sorsán keresztül, melyben a főszerepet az újabban egyre igényesebb szerepeket választó Viggo Mortensen (A tűz óceánja) játssza.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
David Cronenberg

Forgatókönyv:
John Wagner és Vince Locke képregényéből Josh Olson

Operatőr:
Peter Suschitzky

Vágó:
Ronald Sanders

Zene:
Howard Shore

Szereplők:
Viggo Mortensen, Maria Bello, William Hurt, Ed Harris, Ashton Holmes, Heidi Hayes, Stephen McHattie, Greg Bryk, Peter MacNeill

Műfaj:
thriller, dráma

Játékidő:
96 perc

Ország:
USA / Kanada

Gyártó:
Bender-Spink Inc.

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2005. december 11.

"Cronenberg drámája a maga viszonylagos lassú tempójában rendkívül nagyot szól, a cím azonban megtévesztő: aki agy nélkül szeretne szórakozni; vérre, belekre és lövöldözésre vágyik, váltson jegyet a Doom-ra!"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek