Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Erőszakik

In Bruges

Nem láttuk.
94% / 5 olvasó
Amerikai premier: 2008. február 8.
Magyarországi premier: 2008. május 29.
Magyarországi DVD premier: 2009. február 17.

Ray (Colin Farrell) és Ken (Brendan Gleeson) életét egy pokoli munka keseríti meg, és amíg az ügy tisztázódik, főnökük (Ralph Fiennes) Londonból Brugesbe küldi őket egy kis pihenőre karácsony környékén. A két bérgyilkos a gótikus építészet és a kanálisok flamand városában próbál alkalmazkodni a turistaléthez, ami Kennek könnyebben, fiatalabb és izgágább pártfogoltjának azonban nehezebben megy. Ken élvezi a város árasztotta nyugalmat, míg Rayt még mindig kísértik a londoni vérontás képei.

Miközben főnökük hívását várják, egyre több helybélivel és turistával ismerkednek meg, valamint közelebbi kapcsolatba kerülnek az erőszakos középkori művészetekkel és egy amerikai törpe színésszel, aki Európában forgat művészfilmet. Természetesen a gyengébbik nem képviselőivel is szorosabb ismeretséget kötnek, különös figyelmet fordítva néhány holland prostituáltra és a Ray fejét elcsavaró titokzatos Chloë-ra…Végül megérkezik a várva várt londoni telefon, de addigra ez a bruges-i kirándulás igazi élet-halál harccá válik a két szakember számára.

Az Oscar-díjas író/rendező az Erőszakikban egy gyilkosan vicces utazásra invitál bennünket. McDonagh most mutatkozik be nagyjátékfilm-rendezőként, hiszen eddig jobbára színházi produkciók (melyekért Olivier- és Tony-díjat is kapott) és a Six Shooter című 2006-ban készült, Oscar-díjas rövidfilm fűződtek a nevéhez.

Rendezte:
Martin McDonagh

Forgatókönyv:
Martin McDonagh

Operatőr:
Eigil Bryld

Vágó:
Jon Gregory

Zene:
Carter Burwell

Szereplők:
Colin Farrell, Brendan Gleeson, Ralph Fiennes, Zeljko Ivanek

Műfaj:
krimi, thriller, akció

Játékidő:
107 perc

Ország:
Egyesült Királyság, Belgium

Gyártó:
Blueprint Pictures, Film Four, Focus Features, Scion Films

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2008. június 10.

"Komédiának vagyunk tehát tanúi, minimális drámai és akciófilmes mellékízzel ízesítve: akik vevők egy, az átlagosnál sokkalta különb, s naturalisztikussága ellenére jóval intelligensebb vígjátékra, azoknak nem csak, hogy ajánlott, hanem egyenesen kötelező látnivaló az Erőszakik."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek