Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Eredendő bűn

Original Sin

Nem láttuk.
70% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2001. augusztus 3.
Magyarországi premier: 2001. november 22.

Luis Antonio Vargas (Antonio Banderas), a gazdag kávéültetvényes Kubában él, mindene megvan, de nagyon hiányzik neki a család. Az 1800-as évek végén járunk, a magányos férfi levelezés útján szerez magának feleséget, aki elég fiatal ahhoz, hogy gyermeket szüljön neki. Vargas nem szenvedélyre vagy szerelemre vágyik, gyakorlatias céljai vannak leendő nejével: legyen jó társaság, és hozza világra örököseit.

Amikor megérkezik a postai úton szerzett menyasszony, Julia Russell (Angelina Jolie), a férfi elámul érzéki szépségén. Ez a nő nem az a szerény lány, akire a küldött fénykép alapján számított. Kiderül, hogy a nő másvalaki fotóját tette a borítékba, mert nem akart olyan férfival kezdeni, aki csak a szépségéért szereti. Igaz, Luis sem az az egyszerű munkás, mint akinek leírta magát, hanem az ültetvény tulajdonosa. A pár nagyvonalúan eltekint az apró csalásoktól, gyorsan összeházasodnak, és egymás karjaiba omlanak. Aztán a fiatalasszony rejtélyesen eltűnik, Luis szíve majd megszakad utána, és megszállottan keresni kezdi.

A francia-amerikai koprodukcióban készült, thriller-elemeket felvonultató drámát a forgatókönyvíró-színész-rendező Michael Cristofer (Pár-baj) rendezte 26 millió dollárból, de a mozi a nagy nevek ellenére is mindössze 16 milliós bevételt ért el Amerikában. Érdekesség, hogy Cornell Woolrich regényéből már készült egy filmadaptáció korábban: Francois Truffaut rendezte 1969-ben (A Mississippi szirénje).

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: ismeretlen és siz

Rendezte:
MIchael Cristofer

Forgatókönyv:
MIchael Cristofer

Operatőr:
Rodrigo Prieto

Vágó:
Eric A. Sears

Zene:
Terence Blanchard

Szereplők:
Antonio Banderas, Angelina Jolie, Jack Thompson, Thomas Jane, Gregory Itzin, Allison Mackie

Műfaj:
dráma, romantikus, krimi

Játékidő:
116 perc

Ország:
USA / Franciaország

Gyártó:
MGM

Hazai moziforgalmazó:
Best Hollywood

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek