Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Equilibrium

Equilibrium

Nem láttuk.
60% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2002. október 18.

Valamikor a közeli jövőben lezajlott a 3. világháború is. A túlélők, hogy az emberek közötti népírtás többé ne ismétlődhessen meg, olyan életforma felvételére kötelezik egymást, amelyben az érzelmek száműzve vannak. Hiszen ha nincsenek érzelmek, nincs többé düh, harag, bosszúvágy. Béke honol, s hogy ez így is maradjon, az emberek már gyermekkoruk óta “vallási”, érzelmeket nélkülöző nevelésben részesülnek. A “rend” felett intuitív Tisztelendők (és katonai szervezetük) őrködnek, akik megérzik, ha valamely emberegyed a kötelezően szedett “gyógyszer” ellenére érez, s tűzzel-vassal pusztítják az emberiség még nyomon érhető művészi produktumait, hiszen azok érzelmek kiváltására képesek.

John Preston (Christian Bale) a legképzettebb Tisztelendő, akinek egykor felesége is meg kellett, hogy haljon, mivel megszegte az érzelemmentesség szabályát. Sorra számolja fel az ellenállók csoportjait, mígnem egy nap társával is végeznie kell érzelemvétség bűne miatt. Ettől kezdve valami megváltozik benne. “Felnyílik a szeme”, s gyógyszerét elhagyván egyre inkább kezd azonosulni az ellenállók eszméjével. Lassan ráébred saját érző voltára, s érlelődik benne a gondolat, hogy ez a világ, amelyben felnőtt, csak egy vékony elitnek, s nem az emberiségnek az érdekeit szolgálja. Elkerülhetetlennek látszik lebukása, miközben érzelmei egyre meggyőzőbben sürgetik, hogy szálljon szembe a hatalommal. De vajon elég ereje lesz-e hozzá?

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Kurt Wimmer

Forgatókönyv:
Kurt Wimmer

Operatőr:
Dion Beebe

Vágó:
Tom Rolf, William Yeh

Zene:
Klaus Badelt

Szereplők:
Christian Bale, Sean Bean, John Keogh, William Fichtner, Angus MacFadyen, Emily Watson, Dominic Purcell

Műfaj:
sci-fi, dráma

Játékidő:
107 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Miramax / Dimension Films

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Dunafilm

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2004. február 25.

"Steril és megdöbbentő utópia egy Mátrix-nál beszabályozottabb világról, ahol az a bűn, ha érzünk. Az emberi faj újabb lélek tév-mutációja pusztít."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek