Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Enigma

Enigma

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2002. május 19.
Magyarországi DVD premier: 2002. október 2.

1943: az angol hadsereg szupertitkos kódfejtő központjában, a Bletchley Parkban a titkosírás-szakértők tehetetlenek. A német tengeralattjárók megváltoztatták rejtjelező-gépüket, az Enigmát, a titkosszolgálat többé nem tudja lehallgatni őket, és így a hadsereg képtelen megvédeni a több mint 10.000 utasát Amerika felé szállító hajókaravánt.

Kénytelenek egy kívülálló segítségét kérni: a zseniális matematikushoz, Tom Jerichóhoz (Dougray Scott) fordulnak, aki éppen egy másik rejtély megoldásán fáradozik: szerelme, Claire (Saffron Burrows) nyom nélkül eltűnt.

A férfi magánnyomozásba kezd, és sejteni kezdi, hogy a titkos kód, az Enigma és szerelme élete vagy halála összefüggésben áll egymással. Talán ellenkém bujkál a kémek között. Claire barátnőjéhez, Hesterhez (Kate Winslet) fordul segítségért, de talán ez a legnagyobb baklövés, amit elkövethetett.

Mick Jagger filmprodukciós cégének első alkotása klasszikus stílusú, hitchcocki izgalmakat ígérő kémthriller, amelyet a műfaj nagy ismerője, Michael Apted (A világ nem elég) vitt vászonra.

Rendezte:
Michael Apted

Forgatókönyv:
Tom Stoppard

Operatőr:
Seamus McGarvey

Szereplők:
Dougray Scott, Saffron Burrows, Kate Winslet, Jeremy Northam, Martin Glyn Murray, Tom Hollander, Matthew Macfayden, Robert Pugh

Műfaj:
thriller, dráma, romantikus

Játékidő:
119 perc

Gyártó:
Manhattan Pictures, Jagged Films

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek