Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Én, Pán Péter

Finding Neverland

Nem láttuk.
70% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2004. október 22.
Magyarországi premier: 2005. február 24.
Magyarországi DVD premier: 2005. augusztus 31.

A sikeres skót színpadi szerző, J. M. Barrie (Johnny Depp) kutyájával tett sétája közben egy nap találkozik a Llewelyn Davies családdal: négy apátlan árvával, és a négy fiú gyönyörű, nemrég megözvegyült édesanyjával (Kate Winslet).

Barrie összebarátkozik a családdal, és a fiúkkal mindenféle huncutságot, tréfát, játékot eszel ki. Barrie képzelőereje vitorlás hajóvá változtatja a domboldalt, az egyszerű botból óriási kard lesz, a levegőbe eregetett sárkány elvarázsolt tündérként lebeg. Így válnak a Llewelyn Davies fiúk annak a Sohaországnak az “Elveszett Fiaivá”, ahol mindenki tud repülni, ahol egymást éri a sok csoda, csíny és huncutság, s ahol maga az idő is megáll.

A fiúkkal átélt csodálatos és izgalmas kalandok adják Barrie számára az ihletet, hogy megírja a gyermekirodalom immár százéves klasszikusa, az elveszett árnyékát kereső Pán Péter meséjének eredeti, színpadi művét….

Eredetileg 2003-ban mutatták volna be a filmet, azonban akkoriban került mozikba a mese adaptációjának élőszereplős filmje, a Pán Péter. Marc Forster (Szörnyek keringője) filmje így végül 2004. végén került moziforgalmazásba, szép anyagi és kritikai sikerrel.

Rendezte:
Marc Forster

Forgatókönyv:
David Magee

Operatőr:
Roberto Schaefer

Vágó:
Matt Chesse

Zene:
Elton John, Jan A.P. Kaczmarek

Szereplők:
Johnny Depp, Kate Winslet, Freddie Highmore, Dustin Hoffman, Julie Christie, Radha Mitchell, Vanessa Redgrave

Műfaj:
dráma, életrajzi, fantasy

Játékidő:
111 perc

Ország:
Nagy-Britannia, USA

Gyártó:
Miramax

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2005. július 8.

"Nagyon szép mese az Én, Pán Péter, kerek érzelmekkel, igaz és hívő tekintetekkel, varázsos egyhangúsággal. Sohaországban a rossz is megszépül, fájó, hogy mai világunk egyre messzebb kerül J. M. Barrie fantázia-univerzumától. Nincs mese, hinnünk kell benne!"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek