Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Előre!

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2002. február (Filmszemle)
Magyarországi premier: 2002. november 7.

Egy barátság története a nyolcvanas évek elejéről, amikor még úgy tűnt, hogy a szocializmus szilárd alapokon nyugszik, és a párt hatalma örök. Zoli (Marcsek Tamás) és Miki (Gáspár Csaba) osztálytársak az általános iskolában, egy padban ülnek, és együtt lógnak az iskola után is. Csakhogy szüleik nem szívlelik egymást.

Kutas, Zoli apja (Váta Lóránd) a kevés ellenzéki egyike, aki röplapokat készít, és szamizdat újság kiadásával próbálja felhívni a figyelmet a rendszer ellentmondásaira. Megnehezíti dolgát, hogy fia osztálytársa és legjobb barátja a kerületi párttitkár gyereke, így időről időre kénytelen összetalálkozni ellenségével. 

Kerekes, Zoli legjobb barátjának apja (Gáspár Sándor), aki fiatalon került magas pozícióba, nem hisz a szólamokban. Hatalmát úgy kezeli, mint nemesi előjogot. Kénye-kedvére dönt emberek sorsa felől. De ez nem is lep meg senkit, hisz csak a feladatát végzi.

Az általános iskola szigora nem csak a gyerekeket, hanem fiatal tanárnőjüket (Marozsán Erika) is nyomasztja. Egy-egy pillanatra mintha sikerülne kiszabadulnia a rendszer hálójából, amely végül őt is befogja…

Rendezte:
Erdélyi Dániel

Forgatókönyv:
Erdélyi Dániel

Operatőr:
Pohárnok Gergely

Szereplők:
Marozsán Erika, Gáspár Sándor, Tóth Enikő, Gáspár Csaba, Váta Lóránd, Hollósi Frigyes, Garas Dezső, Bodrogi Gyula

Műfaj:
dráma, vígjáték

Játékidő:
80 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Filmplus

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek