Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Éli könyve

The Book of Eli

70% / 2 szerkesztő
83% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2010. január 15.
Magyarországi premier: 2010. február 25.

A nem túl távoli jövőben, mintegy 30 évvel az utolsó, mindent elsöprő háború után egy magányos férfi, Eli (Denzel Washington) vág keresztül a kietlen tájon, amely egykor Amerika volt. Üres városok, szétrombolt autóutak, felégett földek maradnak el mögötte, mint a végérvényes pusztulás mementói. Nincsen már civilizáció, nincsenek már törvények. Az utakat bandák bitorolják, amelyek bárkit gondolkodás nélkül megölnek a cipőjéért, egy csepp vízért… vagy akár a semmiért. Ám Eli, a vándor ellen mégsem lehet esélyük.

Eli valójában a békét keresi. A kényszer miatt vált harcossá, hiszen ha életben akar maradni, nem adhat esélyt, neki kell előbb csapást mérnie az ellenségre. 30 éve hordozza magában a jövőbe vetett hitet, amelyet mindenáron meg akar védeni. Az elkötelezettség és a meggyőződés által vezérelve azt teszi, ami a túléléshez kell.

Csupán egyetlen ember van ezen a romba dőlt világon, aki ismeri Eli hatalmának titkát, és mindenáron meg akarja szerezni magának: Carnegie (Gary Oldman), egy tolvajok és fegyveresek lakta város önjelölt uralkodója. Carnegie örökbefogadott lánya, Solara (Mila Kunis) azonban megpillantja annak a világnak a lehetőségét, amelyben Eli él, amely a zsarnokságon túl létezik, így hát csatlakozik hozzá.

Egy Könyv van ugyanis Eli birtokában, amelyre Carnegie foga fáj. Egy könyv, amely többet ér, mint az ivóvíz, többet ér, mint bármely fegyver. Ezért kell Elinek folytonos mozgásban maradnia, hogy teljesíthesse sorsát, és elhozhassa a gyógyulást a megmaradt emberiségnek.

A Hughes-testvérek (A pokolból) filmje a Mad Max-hez és a Waterworld-höz hasonló világvége-mozi, ahol a jók és a rosszak csapnak össze a legnagyobb értéket képviselő tárgyért, egy könyvért, amely a meggyötört emberiség reményének egyetlen kulcsa.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Albert és Allen Hughes

Forgatókönyv:
Gary Whitta

Operatőr:
Don Burgess

Vágó:
Cindy Mollo

Zene:
Atticus Ross

Szereplők:
Denzel Washington, Gary Oldman, Malcolm McDowell, Michael Gambon, Jennifer Beals, Tom Waits

Műfaj:
akció

Ország:
USA

Gyártó:
Alcon Entertainment, Silver Pictures, Warner Bros. Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2010. március 8.

"Az Éli könyve érdekes, szórakoztató elegy, aminek ha sajnálatos logikátlanságaitól eltekintünk, továbbá attól, hogy nem átall minden létező helyről lopni, mégis nézhető mozivá válik."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek