Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Elhagyott szoba

Vacancy

60% / 2 szerkesztő
70% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2007. április 20.
Magyarországi premier: 2007. augusztus 2.
Magyarországi DVD premier: 2007. november 27.

Egy egyszerű motelszoba: olyan, amilyenből több ezer van az Egyesült Államok minden városában. Egy egyszerű házaspár: olyan, amilyenből több ezer van az Egyesült Államok minden városában.

Az autójuk lerobban. Amy Fox (Kate Beckinsale) és a férje, David (Luke Wilson) ezért kénytelen egy éjszakát valahol az isten háta mögött tölteni egy motelben; és jobb híján tévénézéssel töltik az estét. Egészen addig, míg rá nem jönnek, hogy az itt sugárzott horrorfilmek mindegyikének ugyanaz a helyszíne: a szoba, amelyben éppen laknak.

Menekülni próbálnak: a szoba, a földalatti alagutak, búvóhelyek és hasadékok mind ugyanannak a filmnek a díszletei. Kamerák figyelik minden léptüket, valaki az ő főszereplésükkel akarja elkészíteni legújabb, legrémisztőbb filmjét.

De ebben a filmben a szereplők nem érnék meg a premiert, ezért minél hamarabb ki kell jutniuk innen, mielőtt a mestermű az ő szereplésükkel készül el.

Antal Nimród, a Kontroll rendezője egy kisköltségvetésű, sztárokat felvonultató thrillerben mutathatja meg a világnak, milyen sokat tud a feszültség és az izgalom fokozásáról, a felejthetetlen látványvilág megteremtéséről.

Rendezte:
Antal Nimród

Forgatókönyv:
Mark L. Smith

Operatőr:
Andrzej Sekula

Zene:
Paul Haslinger

Szereplők:
Kate Beckinsale, Luke Wilson, Frank Whaley, Ethan Embry

Műfaj:
thriller

Játékidő:
85 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Hal Lieberman Company / Screen Gems

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2007. augusztus 4.

"Egész egyszerűen annyi történt, hogy kapott a kezébe egy forgatókönyvet, hogyaszongya „Mr Antal, you’ve got to shoot this movie for us, can you do it?”, ő meg leforgatta nekik. Egy helyszínen - a Sony stúdiójában - , két fő- és öt mellékszereplővel, rövid idő alatt, olyan akkurátusan, ahogy csak tudta. A végeredmény egy másfél órásnál is rövidebb, egyszeri megtekintésre szánt ijesztgetős mozi. Iparosmunka, semmi több."
bővebben

További kritikáink

2007. augusztus 3.Szilvási Krisztián kritikája
Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek