Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Elefánt

Elephant

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2003. augusztus 29.
Magyarországi premier: 2004. május 6.

Az film egy teljesen átlagos középiskolai nap történetét meséli el valahol az Egyesült Államokban - nem titkoltan a Columbine-i mészárlásra reflektálva.

Egy gyönyörű őszi napon az egyik diák, Elias (Elias McConnell) le akar fotózni egy punk-rock párt. Nate (Nathan Tyson) a futballedzés után találkozik barátnőjével, Carrie-vel (Carrie Finklea). John (John Robinson) az iskolában hagyja apja kocsijának kulcsát, hogy a testvére érte mehessen.

Az iskolai kávézóban Brittany (Brittany Mountain), Jordan (Jordan Taylor) és Nicole (Nicole George) megbeszélik a legújabb pletykákat. Michelle (Kristin Hicks) a könyvtárba rohan, de közben Eli néhány fotót készít Johnról a folyosón. Ez a nap is olyan, mint a többi… De hirtelen elszabadul a pokol…

Gyönyörű és költői, ugyanakkor mélységesen zavarbaejtő: az Elefánt hitelesen mutatja be a középiskolások életét, ahol a szépség brutális gyorsasággal pusztul el. Gus Van Sant rendező egész pályafutása során - a Mala Noche-tól kezdve az Otthonom, Idaho[/b]-ig és a Good Will Hunting[/b]-ig - arra kereste a választ, hogy milyen fiatalnak lenni, milyen helyet keresni a világban. Az Elefánt újra ezeket a kérdéseket vizsgálja egy eddig ismeretlen, iskolai közegben.

Rendezte:
Gus Van Sant

Forgatókönyv:
Gus Van Sant

Operatőr:
Harris Savides

Vágó:
Gus Van Sant

Zene:
Ludwig von Beethoven

Szereplők:
Alex Frost, Eric Deulen, John Robinson, Elias McConnell, Jordan Taylor, Carrie Finklea

Műfaj:
dráma

Játékidő:
81 perc

Ország:
USA

Gyártó:
HBO Films, Fine Line Features

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek