Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Éjszakai őrség

Nochnoy Dozor / Night Watch

70% / 1 szerkesztő
50% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2004. június 27. - Moszkvai Filmfesztivál
Amerikai premier: 2005. július 29.
Magyarországi premier: 2005. szeptember 8.
Magyarországi DVD premier: 2006. április 18.

A Sötétség és a Világosság erői örök harcban állnak és képtelenek legyőzni egymást. A hosszú háborúnak végül egy fegyverszünet vet véget: a szembenálló felek nem bíznak egymásban, de kénytelenek elviselni a másik közelségét. Az éjszaka és a nappal birodalmának közös határát különleges őrök vigyázzák: éjszakánként a fény harcosai járőröznek, míg nappal a sötét katonái. És mert a két birodalom határa éppen Moszkvában találkozik, az őrség is itt állomásozik. Az itteni zegzugos sikátorok, félhomályos alagutak, elhagyott pincék és rég bezárt boltok mind e félig ember, félig szörny zsoldosok őrjáratának útvonalaiba tartoznak.

A fény egyik őre szolgálatba lép. Napszemüveg mögé bújik, alig él, boldogan veti magát a harcba. Azt mondják, valahol a városban megnyílt a Kapu. Eljött a Hatalmas, aki egy jóslat szerint véget vet az eddigi háborúnak. De senki sem tudja, hogy a Hatalmas melyik oldalra áll majd.

Timur Bekmambetov 4 és fél millió dollárból forgatta le Sergei Lukyanenko regényét, az Éjszakai őrség-et, amely egy trilógia első darabja, melyet különleges látványvilága és a valóságot a misztikával könnyedén keverő történetmondása egész biztosan kultuszklasszikussá tesz. A fantasy folytatása 2006-ban kerül a mozikba, a harmadik rész pedig előreláthatólag 2007-ben.

Rendezte:
Timur Bekmambetov

Forgatókönyv:
Sergei Lukyanenko regényéből írta Timur Bekmambetov

Operatőr:
Sergei Trofimov

Vágó:
Dmitri Kiselyov

Zene:
Yuri Poteyenko

Szereplők:
Konstantin Khabensky, Vladimir Menshov, Valeri Zolotukhin, Mariya Poroshina, Galina Tyunina

Műfaj:
fantasy, thriller

Játékidő:
114 perc

Ország:
Oroszország

Gyártó:
Bazelevs Production, Channel One Russia,TABBAK, Fox Searchlight

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2005. szeptember 7.

"Nem akaródzik azzal kezdenem, hogy fantasy orosz módra, pedig pontosan az. Jól áll neki, hogy nem akar világuralomra törni, ott azonban sokat hibázik, amely sodrásba taszíthatná. Ja, és nem egyértelmű, hogy akkor most a Fény vagy a Sötétség seregéhez tartozzunk-e. Mint ahogy a film megítélése sem."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek