Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Éjszakai járat

Red Eye

Nem láttuk.
90% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2005. augusztus 19.
Magyarországi premier: 2005. szeptember 8.
Magyarországi DVD premier: 2006. június 13.

Lisa Reisert (Rachel McAdams) eleve utál repülni, de amikor legközelebb felszáll egy Miami-ba tartó éjszakai járatra, erre még nyomósabb ok kívánkozik. Rögtön a felszállás után a Lisa mellett ülő rokonszenves, jóképű férfi, Jackson Rippner (Cillian Murphy) bemutatkozik a lánynak: ő a kormány bérgyilkosa, és meg fog ölni egy nagy hatalmú üzletembert, méghozzá Lisa hathatós segítségével.

Ha a lány úgy dönt, nem hajlandó együttműködni vele, csupán egy gyors telefonhívás, és Lisa apját máris megöli a bérgyilkos társa. A 9000 méter magasan száguldó repülőgép csapdájába esve Lisának látszólag esélye sincs a menekülésre, apja megmentésére, ráadásul még gyanútlan utastársaira sem számíthat. Ahogy fogy az idő, Lisa egyre kétségbeesettebben keresi a lehetőséget, hogy kivágja magát reménytelen helyzetéből, és valahogy megállítsa az érzéketlen bérgyilkost.

Wes Craven (Elátkozottak) legújabb filmje ezúttal egy 25 millió dollárból forgatott klausztrofóbiás thriller, mely meglepetésre szép sikert aratott a moziforgalmazás során: közel százmillió dollárt kaszált világviszonylatban.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Wes Craven

Forgatókönyv:
Carl Ellsworth

Operatőr:
Robert D. Yeoman

Vágó:
Stuart Levy, Patrick Lussier

Zene:
Marco Beltrami

Szereplők:
Rachel McAdams, Cillian Murphy, Brian Cox, Jayma Mays, Jack Scalia

Műfaj:
thriller

Játékidő:
85 perc

Ország:
USA

Gyártó:
DreamWorks, Bender-Spink Inc., Craven-Maddalena Films

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2005. szeptember 19.

"Repülőgépen játszódó thriller, ami kiválóan működik a repülőgép földetéréséig, ahonnan a rendező szánalmasan próbálja koppintani önnön korábbi sikereit. De addig a pontig legalább szórakoztató moziélményben lesz részünk, megbocsátható hibákkal."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek