Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Együtt az ég alatt

Über uns das all

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2011. február 14., Berlini Nemzetközi Filmfesztivá
Magyarországi premier: 2012. április 5.

Martha Sabel (Sandra Hüller) látszólag elbűvölő életet él: szereti a munkáját és a barátait, valamint imádja férjét, Paul-t (Felix Schmidt-Knopp). Ám Paul hirtelen elhagyja őt, amely váratlanul egy rejtélyesen titkos életre világít rá, és arra kényszeríti őt, hogy komoly kérdéseket tegyen fel régre visszanyúló közös életükkel kapcsolatban.

Zavarodott magányában Martha viszonyt kezd egy jóképű idegennel, Alexander-rel (Georg Friedrich); a férjével több tekintetben is feltűnő hasonlóságokat mutató férfival való kapcsolatában keres vigaszt. Maga elől is elrejti fájdalmát és keserűségét, valamint azt a tényt, hogy immár Alexander-ben keresi azt, amit a férjében hosszú-hosszú évekig imádott, s így tulajdonképpen valahol pótlékként szolgál csupán neki a férfi. Ám valójában számít-e mindez?

Jan Schomburg drámájában egy kétségbeesett nő szíve, elméje, valamint akarata kerül alapos vizsgálat alá, ahogyan megpróbálja együtt tartani szilánkokra hullott élete megmaradt darabkáit. Az Együtt az ég alatt a 2011-es Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a Label Europa Cinemas díját.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Jan Schomburg

Forgatókönyv:
Jan Schomburg

Operatőr:
Marc Comes

Vágó:
Bernd Euscher

Zene:
Steven Schwalbe , Tobias Wagner

Szereplők:
Sandra Hüller, Felix Schmidt-Knopp, Georg Friedrich, Kathrin Wehlisch, Valery Tscheplanowa, Stephan Grossmann, Aljoscha Stadelmann, Piet Fuchs

Műfaj:
dráma

Játékidő:
88 perc

Ország:
Németország

Gyártó:
Pandora Filmproduktion, Westdeutscher Rundfunk (WDR)

Hazai moziforgalmazó:
Mozinet

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek