Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Egyetleneim

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2006. február (Filmszemle)
Magyarországi premier: 2006. augusztus 31.

Vígjáték egy mániákusan társat kereső fiúról, valós történetek alapján. A filmben két történetszál váltogatja egymást: egy burleszkszerű társkeresési hajsza és egy tragikomikus szerelmi történet.

A főhős, Én (Kovács Krisztián)  egy monitorra meredve ül egész nap egy szerkesztőségben, és az ablakon át lesi az utcán zajló életet. Meglátja egy nőben élete minden reményét, és éjjel-nappal leveleket hordoz neki. Kudarcai még több nő megismerésére sarkallják. Idejét egyre inkább a nők után való járkálás tölti be, munkáját elhanyagolva a BKV-járművek, egyetemek, bulik határozzák meg életét.

Ahogy sztereotip ismerkedési kudarcait egyre megalázóbb és abszurdabb helyzetek váltják fel, fokozatosan elveszti naiv ideáljait. Rafinált ismerkedési módokat folytat, nyomoz, chatel, ámokfut, végigjárja a szubkultúrák bugyrait. Ismerkedik utcán, buszon, plazában, múzeumban, moziban, könyvtárban, fogorvosnál, strandon, házibuliban, táncházban, koncerten, diszkókban és partykon. Képzelődéseiben kudarcait, a randikat és a nőket katalogizálja. Romantikus rajongóból hideg nőcsábásszá, közönyös szemlélővé válik, végül a felőrlődés határán, mindenről lemondva találkozik élete szerelmével.

Nemes Gyula filmje nem Beregi Tamás nagysikerű, azonos című könyvének adaptációja, hanem kettejük élményeinek összegyúrása.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Gaben

Rendezte:
Nemes Gyula

Forgatókönyv:
Nemes Gyula, Beregi Tamás

Operatőr:
Dobóczi Balázs

Vágó:
Völler Ágnes

Zene:
DJ Palotai

Szereplők:
Kovács Krisztián, Tóth Orsolya, Kovalik Ágnes, Szép Ágnes, Avar István, Sztankay István, Babos Gyula, Balkay Géza, Lábán Kati, Lovasi András

Műfaj:
romantikus, vígjáték, dráma

Játékidő:
90 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Mediawave 2000 Kft.

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek