Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Egy veszedelmes elme vallomásai

Confessions of a Dangerous Mind

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2002. december 31.
Magyarországi premier: 2003. május 1.
Magyarországi DVD premier: 2003. december 4.

A televízió tette őt híressé, de a legfontosabb dolgok nem a képernyőn történtek vele. A film egy legendás showman kettős életének története, akit nappal producerként ismert a világ, éjjel azonban a CIA megbízásából embereket tett el láb alól. Chuck Barris (Sam Rockwell), a céltudatos és energikus fiatal producer fényes karriert épített az egyre terebélyesedő tévés iparágban.

Aztán egy napon gyanús alak szegődött a nyomába, aki hamar behálózta és Barris egy CIA-kém titkos és veszélyekkel teli világában találta magát. Találékony producerként új és népszerű vetélkedőkkel lepte meg a közönséget, eközben rendszeresen hajtott végre gyilkosságokat az Egyesült Államok kormánya megbízásából.

Mivel a nézettsége egyre nőtt, műsorai hasznos eszközzé váltak titkos megbízatásai során: a randevú-show győztesei például Párizs helyett a “mesés Helsinkiben” vagy a “romantikus Nyugat-Berlinben” tölthették találkájukat, aszerint, hogy Barrisnek éppen hol kellett teljesítenie titkos küldetését.

Ám egy ponton túl mégis kezdett kicsúszni a kezéből az irányítás. Őrlődött az őt szerető barátnője és fantáziavilága rejtélyes asszonya között. Egyre több kritika érte a közönség részéről, melyek azzal vádolták, hogy szeméttel árasztja el a tévécsatornákat. Végül pedig egyenesen a halál fenyegette, amikor egy áruló ügynök kiszemelt célpontjává vált. Vissza kellett nyernie az ellenőrzést az élete fölött. Mindkét élete fölött.

Rendezte:
George Clooney

Forgatókönyv:
Charlie Kaufman

Operatőr:
Newton Thomas Sigel

Vágó:
Stephen Mirrione

Zene:
Alex Wurman

Szereplők:
Sam Rockwell, Drew Barrymore, George Clooney, Maggie Gyllenhaal, Julia Roberts, Rutger Hauer, Matt Damon és Brad Pitt

Műfaj:
krimi, vígjáték

Játékidő:
113 perc

Ország:
USA, Kanada, Németország

Gyártó:
NPV Entertainment, Mad Chance, Miramax

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek