Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Egy szoknya, egy nadrág

Nem láttuk.
10% / 1 olvasó
Magyarországi premier: 2005. október 20.

Sóvári Péter (Rudolf Péter) sikeres színész. Éppen legújabb filmjének bemutatójára igyekszik, jobbkezével, Zsigával (Szerednyey Béla). Sóvári kicsit beképzelt, de a színészet iránt rendkívül elkötelezett ember, nagy nőcsábász. Zsiga Sóvári mindenese, feltétlen híve főnökének, mindig többes szám első személyben beszél a színészről és magáról.

Borsai Lajos (Bajor Imre) kábeltelevíziós rendező, aki egy mexikói szappanopera mágnást, az özvegy Dulcinea de la Rosát próbálja megnyerni részint feleségnek, részint szappanopera forgatókönyvének megvalósítására. A sikeres színész és az Agrárfélóra katasztrofális anyagi helyzetű rendezője életének a film elején egy közös pontja van: Pintér Ibolya (Oroszlán Szonja), egy a köztudatba éppen csak bekerült sztárocska, akibe mind a ketten beleszeretnek. Borsai is ezért megy el a premierre, hogy találkozzon vele. Borsai közepes képességű rendező, nagy álmokkal, imád élni, de ennek anyagi fedezetét előteremteni már nem tudja. Igazi hitel-playboy.

A premieren ismerjük meg Kálmánt (Kern András) is, egy kereskedelmi csatorna programigazgatóját, aki azért küzd, hogy Sóvárit megnyerje egy show házigazdájának, egyébként Sóvári régi barátja. Médiagenyó, aki magában egyesíti a művészet és a pénz közötti kompromisszumok minden hátulütőjét, ami gyakran siralmas poénokban csúcsosodik ki. A premieren látjuk először valamennyi szereplőt, ahol Borsai és Sóvári rögtön konfliktusba is kerül. Sóvári rástartol Ibolyára, találkozót beszél meg vele estére, ám Ibolya betegségre hivatkozva lemondja, ehelyett inkább egy újságíróval, majd Borsaival találkozik, hallgatva Kamilla tanácsára.

Borsai viszont a romantikus este előtt két ukránnal fut össze, akik igazából kárpátaljai magyarok, de csak behajtóként kaptak állást. Igazi pancserok, de hírük félelmetessé teszi őket, hiszen ők, ukrán végrehajtók. Állandó konfliktusban vannak egymással, filmekből próbálják felépíteni rettenetes imidzsüket, közepes sikerrel. Sóvári dühöng, főleg azután, hogy kiderül Ibolya Borsaival tölti az estét, amiről Kálmán élő telefonos konflisos üldözése során értesül. Sóvári önmérsékletet szimulálva próbálja tisztázni a helyzetet Ibolyával, de miután a lány nevetségessé teszi és leripacsozza, bosszút esküszik. Miután Sóvári Kálmántól megtudja, hogy Borsai egy mexikói özvegy érkezését várta, úgy dönt, nőnek öltözik, és megakadályozza, hogy Borsai és Ibolya találkozzanak. Az özvegy nevén bejelentkezik a hotelba, és latinos lendülettel veti magát Borsaira, akit csak az ukránok egyre nyomasztóbb jelenléte vesz rá, hogy lépésről lépésre továbbhaladjon a “jetivel” való kapcsolat útján…

A film az azonos cimű 1943-ban Latabár Kálmán főszereplésével készűlt film modern újrafeldolgozása.

Rendezte:
Gyöngyössy Bence

Forgatókönyv:
Nógrádi Gábor, Litkai Gergely, Gyöngyössy bence

Operatőr:
Máthé Tibor

Zene:
Berkes Gábor

Szereplők:
Rudolf Péter, Bajor Imre, Kern András, Szerednyei Béla, Oroszlán Szonja, Pogány Judit, Kéry Kitty

Műfaj:
vígjtáték

Játékidő:
95 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Cinemastar Kft, Europa 2000 Kft.

Hazai moziforgalmazó:
Best Hollywood

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek