Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Egy ropi naplója

Diary of a Wimpy Kid

60% / 1 szerkesztő
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2010. március 19.

Ismerkedjünk meg azzal a kölyökkel, aki megalkotta a Wimpy-ség (ropiság) fogalmát a Jeff Kinney által írt Diary of a Wimpy Kid (Egy ropi naplója) krónikáin keresztül. Azzal a jópofa és maradandó aranyköpéseket gyártó Greg Heffley-vel, akinek valahogyan túl kell élnie minden életkorok közül a legrémisztőbb időszakot… a felső osztályos éveket.

Greg Heffley (Zachary Gordon) szerint a felső osztályos iskola a valaha kitalált legostobább ötletből született. Mert ez a hely több száz, feltűnést hajszoló emberkezdeményből összetákolt gyűjtőakna, amely telítve van idiótákkal, cipőtalpakkal, zsarnokokkal, közös étkezőbe erőszakolt ebédidővel, és egyre csak sűrűsödő összevisszasággal.

Hogy túlélje a soha véget nem érő megpróbáltatásokat, és valahogyan elérje az őt bőven megillető elismerést, Greg megpróbál kidolgozni egy olyan mindent magába foglaló rendszert, amellyel képes eligazodni, és amely - természetesen - kudarcba fullad. Greg mindent naplóformában készül papírra vetni, s bár ő inkább ragaszkodik a komolyabb megnevezéshez, hiszen mégsem kislányos időtöltésnek szánja, végső soron olyan naplószerűség kerül ki a kezei közül, amely hűen tükrözi saját véleményét, gondolatait a dolgokról, amelyeket családi történetekkel, gyötrelmekkel fűszerez.

“Egy nap, amikor híres leszek - vág bele Geg -, jobb dolgom is lesz annál, mint hogy egész nap az emberek hülye kérdéseire felelgessek.” Hát így született meg a “ropi” kölyök naplója.

Jeff Kinney első ‘regény a képregényben’ szerzeménye 2007-ben jelent meg először. A magyarul Egy ropi naplójá-nak fordított Diary of a Wimpy Kid majdnem három évet töltött a New York Times gyerekkönyveinek bestseller listáján, 33 nyelven történő megjelenését 28 millió eladott példány kísérte. A könyv egy sereg, korábban ódzkodó olvasó képzeletét ragadta magával, és elindította azt a folyamatot, amely számtalan rajongói csoport megalakulásához vezetett, hogy a Wimpy Kölyök végül eljusson a nagyvászonra is.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Thor Freudenthal

Forgatókönyv:
Jackie Filgo, Jeff Filgo, Jeff Judah és Gabe Sachs

Operatőr:
Jack N. Green

Vágó:
Wendy Greene Bricmont

Zene:
Theodore Shapiro

Szereplők:
Zachary Gordon, Robert Capron, Rachael Harris, Steve Zahn, Connor Fielding, Owen Fielding, Devon Bostick, Chloe Moretz

Műfaj:
vígjáték

Ország:
USA

Gyártó:
Color Force

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek