Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Egy lányról

An Education

78% / 4 szerkesztő
76% / 5 olvasó
Ősbemutató: 2009. január 18., Sundance Filmfesztivál
Amerikai premier: 2009. október 16.
Magyarországi premier: 2010. április 8.

1961-ben járunk, Londonban. A rendkívül okos és csinos, 16 éves Jenny (Carey Mulligan) lelkesen készül felnőtt életére, mindennél jobban várja, hogy betöltse a nagykorúságot. Teljesen belefásult már a folytonosan ugyanúgy csordogáló napi rutinba, így amikor az udvarias, finom modorú, majdnem kétszer annyi idős nagyvilági David (Peter Sarsgaard) feltűnik a városban, Jenny szinte belemenekül a karjaiba. A férfi pillanatok alatt a hatása alá vonja, elvarázsolja a lányt. Jenny előtt egy alapjaiban új élet lehetősége bontakozik ki, amikor klasszikus hangversenyekre, művészeti aukciókra, hangulatos pubokba és éttermekbe kezdenek járni.

Mivel Jenny jóval értelmesebb és céltudatosabb, mint a korabeli tinédzserek, szülei mindig arról álmodoztak, hogy kivételes lányuk majd az Oxfordi Egyetemre fog járni. Daviddel való kapcsolata miatt azonban úgy tűnik, Jenny élete teljesen más irányba fordul. A kérdés pedig az, vajon Davidnek köszönhetően elkallódik-e egy ígéretes tehetség, vagy éppen ő lesz az, aki miatt Jenny igazi képességei a felszínre törnek és kiteljesednek?

Lone Scherfig drámáját a Sundance Filmfesztiválon mutatták be először, ahol elnyerte a közönségdíjat, valamint az operatőri munkáért járó elismerést, a Brit Független Díjátadón pedig 6 kategóriában is jelölést kapott.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Lone Scherfig

Forgatókönyv:
Nick Hornby

Operatőr:
John de Borman

Vágó:
Barney Pilling

Zene:
Paul Englishby

Szereplők:
Carey Mulligan, Olivia Williams, Alfred Molina, Peter Sarsgaard, Dominic Cooper, Rosamund Pike

Műfaj:
dráma

Játékidő:
95 perc

Ország:
Egyesült Királyság

Gyártó:
BBC Films, Endgame Entertainment, Finola Dwyer Productions, Wildgaze Films

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek