Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Egy hét Marilynnel

My Week with Marilyn

60% / 1 szerkesztő
70% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2011. október 9., New York Filmfesztivál
Amerikai premier: 2011. november 23.
Magyarországi premier: 2012. február 16.

Sir Laurence Olivier (Kenneth Branagh) A herceg és a táncosnő című filmet forgatja Londonban. A fiatal, filmesnek tanuló, roppant lelkes Colin Clark (Eddie Redmayne) szeretne részt venni a produkcióban: abban bízik, ha a forgatás helyszínén kolbászol, végül csak leesik neki valamilyen munka. Mire az óriási sztárnak számító Marilyn Monroe (Michelle Williams) megérkezik a forgatás helyszínére, már egész London lázban ég, hogy végre láthatja a szőke bombázót.

Míg a film felvételei során Olivier azon erőlködik, hogy mindenben megfeleljen a primadonna összes, színjátszási képességet nélkülöző igényeinek, Marilyn elcsábítja a láb alatt lévő Colin-t. A gyönyörű amerikai szupersztár aztán egyre mélyebbre vezeti a fiatal tanoncot saját, féltve őrzött belső világába, ahol a szőke istennő kemény küzdelmet folytat a rajta túlnőtt hírnévvel, a szépségével, és azzal a titkos vággyal, hogy igazán nagy színésznő lehessen.

Simon Curtis filmje Colin Clark My Week with Marilyn és The Prince, the Showgirl and Me című könyvei alapján készült, Michelle Williams Marilyn Monroe szerepéért a 2012-es Golden Globe Díjátadón elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat, míg a filmet a legjobb vígjáték/musical kategória díjára jelölték, Kenneth Branagh pedig a legjobb mellékszereplő nominálását vihette haza.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Simon Curtis

Forgatókönyv:
Colin Clark regényei alapján Adrian Hodges

Operatőr:
Ben Smithard

Vágó:
Adam Recht

Zene:
Conrad Pope

Szereplők:
Michelle Williams, Eddie Redmayne, Julia Ormond, Kenneth Branagh, Pip Torrens, Emma Watson, Geraldine Somerville, Judi Dench

Műfaj:
dráma

Játékidő:
99 perc

Ország:
USA, Anglia

Gyártó:
Weinstein Company, BBC Films, Lipsync Productions

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek