Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Egy gyilkos agya

Mindhunters

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2005. május 13.

Harris, az FBI tisztje (Val Kilmer) egy csapat ügynökjelöltet oktat a sorozatgyilkosok pszichológiai személyiségrajzának technikájáról. A profilkészítés meglehetősen elvont tudomány, ezért Harris úgy gondolja, egy kis gyakorlati tréning sokat segítene diákjain.

Az ügynöktanoncokkal együtt felkerekedik, hogy az FBI egy külvilágtól elzárt szigetén egy szimulált gyilkossági ügy segítségével gyakorolhassák a tanulók a profilalkotás folyamatát. A gyakorlat azonban túl jól sikerült: valaki ugyanis sorra gyilkolja a diákokat.

Az életben maradottak számára most valóban élet-halál kérdése,hogy megtanulták-e a leckét - ki kell deríteniük, melyik társuk a sorozatgyilkos, mielőtt maguk is áldozattá válnának…

Renny Harlin, a látványos (Die Hard 2., Cliffhanger, Háborgó mélység) és bukott filmjeiről (A Kincses sziget kalózai, Felpörgetve) elhíresült finn származású rendező 2002. első felében forgatta 27 millió dolláros új filmjét. Az Egy gyilkos agya azonban igencsak ráfázott az amerikai forgalmazásra, évekig tologatták a premier dátumát, mígnem végül kitűzték 2005. május 13.-ra. Időközben azonban a világ számtalan országában bemutatták már, így hazánkban is, dvd-n.

Rendezte:
Renny Harlin

Forgatókönyv:
Kevin Brodbin, Wayne Kramer

Operatőr:
Robert Gantz

Zene:
Tuomas Kantelinen

Szereplők:
Val Kilmer, Jonny Lee Miller, Christian Slater, LL Cool J, Kathryn Morris, Eion Bailey, Clifton Collins Jr., Will Kemp, Patricia Velasquez, Cassandra Bell

Műfaj:
thriller, akció

Játékidő:
104 perc

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek