Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Egy szép, szép világ

Beli, beli svet

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2010. augusztus 6., Locarnói Filmfesztivál
Magyarországi premier: 2011. október 6.

Délkelet-Szerbia egyik hanyatló bányászati központjában, Bor városában éldegél King (Uliks Fehmiu). Ő egy 40 év körüli férfi, aki egykor bányász volt, most azonban egy helyi bár tulajdonosa; egy olyan magányos ember, aki csakis azzal törődik, amit a jelen, és azon belül is a most hozhat a számára, és sosem tekint hátra. Egyetlen szerelme hatalmas motorkerékpárja, amely a kizárólagos menekülést jelenti számára a hétköznapok reménytelenségéből.

Egyszer volt egy kis kalandja Rosa-val (Hana Selimovic), a kisváros szépségével, valamint korábban Rosa anyjával, Ruzica-val (Jasna Djuricic) is, aki boxedzője és mentora, Animal felesége volt. Amikor Animal rájött a titkos viszonyra, és iszonyatos haragra gerjedt, Ruzica egyszerűen eltette őt láb alól. A nő börtönbe ment, King pedig külföldre, ahonnan évekkel később tért csak vissza újonnan szerzett motorjával, és elégséges pénzzel, hogy megnyithassa a bárját.

King zárkózottabb lett, mint valaha, mindenkit megpróbált kerülni, kivéve Zlatan-t, Animal fiatalabb fogyatékos testvérét, akiről a férfi - szánalomból vagy bűntudatból kifolyólag - gondoskodni kezdett. 7 év elteltével aztán Ruzica kiszabadul a börtönből, és hazajön Bor-ba. A nő új életet akar kezdeni Whitie-val, aki már régóta szereti őt, s többször meg is látogatta a börtönben, s aki a gondját viselte az apjának és a lányának, amíg ő a börtönéveit töltötte. Ruzica aztán immár az esküvőjére készül Whitie-val apja figyelmeztetése ellenére, miszerint nem fog tudni ellenállni a csábításnak, hogy még egyszer találkozzon King-gel…

Oleg Novkovic filmje a 2010-es Mar Del Plata-i Filmfesztiválon Különleges elismerésben részesült, míg 2011-ben a Festróia - Tróia Nemzetközi Filmfesztiválon Ezüst Delfin-díjat nyert a rendezésért.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Oleg Novkovic

Forgatókönyv:
Milena Markovic

Operatőr:
Miladin Colakovic

Vágó:
Lazar Predojev

Zene:
Boris Kovac

Szereplők:
Jasna Duricic, Uliks Fehmiu, Hana Selimovic, Meto Jovanovski, Marko Janketic, Boris Isakovic, Nemanja Jovanov, Milica Mihajlovic, Nebojsa Glogovac

Műfaj:
dráma

Játékidő:
121 perc

Ország:
Szerbia, Németország, Svédország

Gyártó:
Hepp Film, ostlicht filmproduktion

Hazai moziforgalmazó:
Anjou Lafayette

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek