Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Egy bolond százat csinál

Nem láttuk.
10% / 1 olvasó
Magyarországi premier: 2006. szeptember 28.
Magyarországi DVD premier: 2007. február 14.

László Dömötör elvált anyakönyvvezetőnek születésnapja van. Elszántan próbál új életet kezdeni, új szerelemre találni. Kati lenne számára az igazi, aki a hétvégi esküvőkön versmondó lányként dolgozik mellette. Aznap, amikor Dömötörtől elkobozza volt felesége a kis Suzukit, rászakad a világ,  kirúgja főnöke is, leépítésre hivatkozva.

Dömötör összepakol, ám mielőtt végleg elhagyná a boldogtalanító igenek színterét, a portás televízióján megpillant egy tudósítást Lázár Norbertről, aki megszólalásig rá hasonlít, és feltörekvő, a szürkegazdaságban tevékenykedő újgazdag. Meg nem erősített hírek szerint odavesztett Afrikába. Szerencséjére Dömötörnek van egy életvidám barátja, Béci, a nőbolond Algida-s fagyis. El is mennek egy bárba, felejteni a csapásokat, meg ünnepelni Dömötör szülinapját. Itt azonban felismerik, mint Lázár Norbit, és elkezdődik egy őrült kavalkád.

A hely biztonsági emberei kihívják Norbi mindenesét, az agymenő Ricsit, aki hazaviszi villájába a Norbinak hitt Dömötört. A volt anyakönyvvezető eljátssza új szerepét… Mint milliomos, akinek egy igazi szőke a nője, aki Afrikába jár vadászni, a kínai maffiával pufi dzsekikkel üzletel. Ám üldözi őt két dzémszBolond, egy halott nő, egy szökött elmebetegből lett pszichiáter és mindennek tetejében kiderül, hogy Lázár Norbert él és visszatért villájába…

A film a Gyöngyössy Bence – Kabay Barna páros sorrendben negyedik olyan remake-je, amely régi és sikeres magyar filmet dolgoz fel.

Rendezte:
Gyöngyössy Bence

Forgatókönyv:
Gyöngyössy Bence, Litkai Gergely

Operatőr:
Sas Tamás

Szereplők:
Gáspár Sándor, Szabó Győző, Gesztesi Károly, Oroszlán Szonja, Parti Nóra, Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Bezerédi Zoltán

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
90 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Európa 2000 Kft.

Hazai moziforgalmazó:
Hungarotop

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek