Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Egon és Dönci

Nem láttuk.
60% / 1 olvasó
Magyarországi premier: 2007. november 29.

A film hősei az egyik szomszédos naprendszer aprócska bolygójának lakói. Egon kissé szórakozott, amatőr “űrkutató”, akinek kétbalkezes, minden lében kanál társa Dönci, egy kissé túltáplált macskaforma lény.

A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor ismeretlen eredetű tárgy zuhan le a lakhelyük közelében (a Voyager-3), az emberiség üzenetével. Egon eltervezi, hogy felveszi a kapcsolatot a magáról hírt adó civilizációval. A fészerében bádog-űrhajót épít.

Némi bonyodalmak után sikerül elindulniuk és a Naprendszerünk felé veszik az útjukat. Majdnem belezuhannak a Napba, ám a Merkúr mellett sikerül lefékezniük. A Vénuszt beborító viharfelhőkben óriási viharok dúlnak, hatalmas villámlásokkal, hát gyorsan továbbállnak a Föld irányába. Egon nagyon elfárad, elnyomja az álom. Dönci a felügyelet nélküli pilótafülkében “Egonosat” játszik, fontoskodva nyomogatja a gombokat. Egy váratlan mozdulattal véletlenül hiperűrsebességre kapcsol. Az űrhajó teljes hajtómű-terheléssel száguld, egészen a jeges-hideg Plútóig, miközben meghibásodik.

Egon külszíni szereléssel megjavítja a gépet, s folytatják útjukat. Konstatálják, hogy sem a Neptunusz, sem az Uránusz, sem a Szaturnusz, de még a Jupiter sem alkalmas a letáborozásra. Végül a Marson landolnak…

Rendezte:
Magyar Ádám

Forgatókönyv:
Magyar Elemér

Operatőr:
Magyar Dániel

Vágó:
Felföldi Gábor

Zene:
AEnima SDS

Műfaj:
animációs, családi

Játékidő:
70 perc

Ország:
Magyarország

Hazai moziforgalmazó:
Hungaricom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2007. november 30.

"Brad Bird óta (vannak azért, akik „valamivel” régebben) tudjuk, hogy az animációs film nem más, mint speciális technikával készült játékfilm; és mint olyannak, szüksége van jó forgatókönyvre. Sőt, talán még nagyobb szüksége van rá; hiszen az animátorok sziszifuszi munkáját meg kell becsülni annyira, hogy igenis legyen értelme annak az egyperces jelenetnek, amin adott esetben hetekig pepecsel. Mindez nagyon szép és jó, ám ahogy az élőszereplős filmek esetében, úgy az animációs moziknál sem dúskálunk hipertehetséges forgatókönyvírókban; önjelölt „szkriptmájszterekben” annál inkább. A Kommuna.org tagjai is, bár tökélyre fejlesztették a rajzolást, a történetmesélést még bőven tanulniuk kell."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek