Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Egerek és emberek

Of Mice and Men

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 1992. szeptember 16. - Torontói Filmfesztivál
Amerikai premier: 1992. október 2.

Amerika a harmincas években, az álmok országának egy mélyen lévő, eldugott része. A nagy gazdasági válság mindenre rányomja a bélyegét: az elszegényedett emberek csapatostul járják az országutakat, hogy vándormunkásokként, szolgálataikat felajánlva alkalmi fizetségért éljenek.

Lennie small (John Malkovich), a nevével ellentétben bivalyerős, ámde gyengeelméjű férfi, és védelmező társa, George Milton (Gary Sinise) is eképpen tengődnek. Útjuk során egy nap a Tyler-farmra érnek, ahol - úgy tűnik, végre-valahára - sikerül megállapodniuk a gazdával (Ray Walston). A sanyarú esztendők után egy fényesebb és biztosabb jövő ígérkezik.

Ám a baj mindig ott üti fel a fejét, ahol azt az ember a legkevésbé várja. A gazda egyetlen fiának unatkozó, izgalomra vágyó felesége (Sherilyn Fenn) ugyanis egyfolytában kacérkodik az újonnan jöttekkel. Kihívó viselkedése Lenny ügyügyű elméjében, az apró állatok és a szép nők iránti rajongás miatt válaszreakcióra késztet, ezért a tragédia elkerülhetetlen…

John Steinbeck kisregényének 1992-es megfilmesítésére a későbbi Oscar-jelölt Gary Sinise vállalkozott, olyan zseniális színésztárssal játsszva el a főszerepet, mint John Malkovich.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Gary Sinise

Forgatókönyv:
John Steinbeck regényéből Horton Foote

Operatőr:
Kenneth MacMillan

Vágó:
Robert L. Sinise

Zene:
Mark Isham

Szereplők:
Gary Sinise, John Malkovich, Ray Walston, Casey Siemaszko, Sherilyn Fenn, John Terry, Richard Riehle, Alexis Arquette

Műfaj:
dráma

Játékidő:
115 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Metro-Goldwyn-Mayer

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czeller Péter kritikája
2005. november 24.

"Az Egerek és emberek szomorú, fájdalmas, és nemes egyszerűséggel igaz mese: ahogyan John Malkovich zseniális módon alakítja Lenny-t, a fogyatékos fiút, és ahogyan Gary Sinize tündököl George, az álmodozó munkás szerepében, ez teszi a filmet erős hatású és felejthetetlen élménnyé."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek